Plantjes zondag

Maanden geleden heb ik bij plantjes.nl plantjes gekocht. Dat was een opwelling, arme plantjes die weggegooid zouden worden, ze moesten een alternatief krijgen, en dat kon. Voor echt niet zoveel geld, wel voor geduld, want man, wat heb ik lang moeten wachten op die dag. En nu? Kijk even naar deze foto, want dan zie je hoe ze allemaal gegroeid zijn.

20200927a_plantjes
Eigen foto. Mijn plantjes die flink aan het groeien zijn.

Ik amuseer me er wel mee, mijn werkster heeft er flink wat extra werk bij, want zij geeft de schatjes water. Dat heb ik het afgelopen weekend gedaan: drie gieters water. Ja, extra onderhoud is nodig. Afgezien van dat hebben ze het best wel naar hun zin, ook de varen en groeien ze zich te pletter. Ik word er blij van. Kijk voor de oorspronkelijke plantjes de stream in Flickr.

Einde van een lange vermoeiende week

Pedro vroeg vanochtend hoe het ging, het was een standaardvraag en hij krijgt vaak een standaardantwoord, maar vlak daarvoor had ik al heftig zitten geeuwen, dus het antwoord was dat het wel ging. Ik heb gewoon veel te weinig geslapen deze week. Het begon al lekker in de nacht van zondag op maandag toen ik om 1 uur wakker werd en pas tegen een uur of 3 weer in slaap viel. Dat voelde ik die hele maandag. Ik kon me ‘s ochtends nog wel uit bed slepen vanwege een afspraak bij Mulder. Dat is wel fijn die vroege afspraken, want het is daar heel erg rustig dan. Maar de rest van de week was het eigenlijk niet fantastisch. Ik lijk er ook steeds meer last van te krijgen. Ik heb me in ieder geval voorgenomen nu eens in het weekend niet uit te slapen maar de wekker te zetten. Gewoon acht uurtjes slapen, kijken of dat beter werkt in de rest van de week.

Sport

Ondertussen ben ik bijna een maand verder bij Mulder en heb ik nog steeds geen routine opgebouwd. Dat moet ondertussen wel eens een keer gebeuren. Ik had het er ook met Pedro over. Die afspraak met hem op vrijdag staat gewoon en dat doe ik ook, meestal met plezier. Hij wilde best wel helpen en we hebben er even over staan praten hoe we dat konden doen. Ik kan natuurlijk foto’s maken als ik daar ben en die appen. Als hij geen foto’s krijgt, mag ik op vrijdag burpees doen, hij weet hoe dol ik daarop ben, dus het zou wel een aansporing moeten zijn 😀😀😀.
Die afspraken bij Mulder moeten frequenter. De afgelopen week ben ik 1x geweest. Milon is idealiter 1x in de vijf dagen, dat zou ik bijvoorbeeld op maandagochtend en donderdagmiddag kunnen doen. Of op donderdagochtend. Zolang ik thuis werk is dat prima te doen. Mulder is om zeven uur ‘s ochtends al open. Dan een yogales erbij en dat kan op zondag. Zwemmen kan op dinsdag- en woensdagochtend en dan is het toch wel mooi geweest. De eerste stap is gezet. Ik sta op de wachtlijst voor de yogales op zondag en de Milon van maandag is gereserveerd. Op naar de rest van de week.

Je hebt van die dagen in de regen

Ik moest er vandaag aan denken. Singin’ in the rain, een musical waar ik dol op ben. Leuke muziek, leuke dansscènes, kortom genieten. Ik heb hem op een dvd staan en heb hem zelfs kort geleden nog bekeken. De film stamt uit 1952, 12 jaar voor ik geboren werd. Verder speurend ontdek ik dat Gene Kelly, hoofdrolspeler en regisseur van de film, al in 1996 is overleden, toen was hij 83. Debbie Reynolds, zijn tegenspeelster, was nog niet eens 20 toen ze in de film speelde. Dat was meteen ook de eerste keer dat ze in een film danste. Ik ben slecht in leeftijd schatten en dat blijkt wel, want ik had haar altijd op midden 20 geschat. Zij was de moeder van Carrie Fisher, prinses Leia in de Star Wars films. Carrie overleed een dag voor haar moeder, en dat was in 2016.
De musical heeft diverse scènes waar ik dol op ben. Probeer maar eens met droge ogen te kijken naar de eerste pogingen voor een film met geluid, ik kan erom blijven lachen, dat geluid van de kralen en het nasale stemgeluid van Lina Lamont, ‘Oh Pierrre!’.
Maar één van de scènes die ik echt geweldig vind is met Donald O’Connor, ‘Make them laugh’. Dat elastieken lijf van die man, het aanstekelijke liedje, waardoor ik al van tevoren in een deuk lig en dat hoofd! Het kan drie kanten tegelijk op!

De titelsong van de film is natuurlijk het bekendste, Singin’ in the rain, met Gene die in de plassen rond stampt en danst en helemaal verliefd is. En natuurlijk die politieagent die met een niet vrolijk gezicht en een ontzettend natte regenjas hem bestraffend aankijkt. Gene gaat zich weer gedragen.

En hoe kom ik hier nu op?

Ik was vandaag op kantoor en ik had echt wel naar het weerbericht gekeken, maar dacht, het valt wel mee. Tot ik rond een uur of twee naar de keuken liep en naar buiten keek, en zag dat het goot van de regen. Was dat nou even jammer. Eén keer in de week naar het kantoor en dan meteen een bui op mijn hoofd. Zingend in de regen. Kantoorleven.

Ik heb wat goed nieuws nodig

En ik ben niet de enige in Nederland die goed nieuws nodig heeft. Want we leven met zijn 17 miljoenen in Nederland en horen met zoveel mensen dat de tweede golf van corona zo’n beetje bezig is. We doen ons best, maar kunnen niet alles. Pandemie en zo en dan ook nog BN-ers die gaan verklaren #ikdoenietmeermee. Ben ik de enige die dat idioot vind? En dat allemaal onder invloed van de opperwappie namelijk W.E. wiens hobby het is Nederland uit te lachen. Ik doe er niet aan mee. Wat doe ik dus? Leuke dingen vinden.

Dus eind van de middag naar buiten gaan is een goed idee. Op deze eerste dag van de herfst is het prachtig zonnig weer en is het genieten buiten.
Achteraf kijken naar Nick en Simon die een programma over Simon and Garfunkel maken, daar word ik wel vrolijker van. De muziek blijft prachtig, de teksten blijven vijftig jaar na dato actueel. Waar ik helemaal vrolijk van word is dat die drie Volendammers ondertiteld moeten worden. Wat nou Algemeen Beschaafd Nederlands?
De rest van de week: zoveel mogelijk zon, zo weinig mogelijk regen zou leuk zijn. En zo weinig mogelijk mensen die vreemde vibes naar buiten sturen. Ook dat zou leuk zijn.

Kantoordag morgen. Kleine vreugdes. Fietstochtje, twee schermen, kletsen met collega’s, hopelijk geen regen, hoewel zelfs dat lekker zou kunnen zijn. Zo zie je maar, vreugde kan in een klein hoekje zitten.

Het lijstje van vandaag

Het lijkt erop dat ik een abonnement heb op rustige zondagen. Vandaar dat ik maar een lijstje maak, want ik heb wel wat gedaan.

  • Ik heb de was gedaan en opgehangen. Misschien ga ik hem zelfs nog opvouwen. Het zijn handdoeken, simpel.
  • Kranten gelezen, ik had ze gisteren niet allemaal gelezen, vandaag was dat even heerlijk om te doen.
  • Filmpjes op Facebook. Dat cijfertje van heel veel onbekeken filmpjes is weg, en ik heb naar de meest rare dingen gekeken.
  • Naar buiten geweest, rondje fietsen, ijsje gekocht. Het was lekker buiten
  • Financiën eindelijk eens doorgekeken, vanaf mei niet meer gedaan, niets vreemds gedaan in de tussentijd trouwens
  • Eindelijk de Marokkaanse kip gemaakt die ik al vanaf vrijdag van plan was. Nu weet ik ook waarom ik het uitstelde, want het is aardig wat werk. Marinade maken voor de kip, kip in de oven, bulgur koken, tomaat, komkommer en paprika snijden. Ik ben even bezig geweest. En nu maar hopen dat het lekker is.

Wat ik vanavond ga doen is de rest van de week indelen. Ergens wil ik gaan sporten, dat wilde ik vandaag eigenlijk al, maar heb ik niet meer gedaan. Vanavond even naar mijn werkagenda kijken en dan gewoon afspraken maken bij Mulder. Blijkbaar is dat de enige manier waarop het me lukt. Voor de rest wens ik mezelf en iedereen die dit leest een mooie week toe, met weinig regen. Zeker op woensdag, want dan wil ik naar kantoor.

Het gaat toch zoals het gaat

Je kan heel veel van plan zijn, en (bijna) enthousiast uit bed komen. En dan gaat het schema goed, want hee, ik stond vanochtend om half 9 bij Mulder die Milon cirkel te doen. Wat me een beetje tegenviel, was dat het geheel – daarheen gaan, sporten, terug gaan, douchen – toch zo’n twee uur in beslag nam. Er is dus nog geen routine voor sport geboren, maar wel een begin. Het scheelde dat ik vroeg achter mijn laptop zat, want ik had al wat gedaan voor ik aan de sport begon.

Dat schema weer

Ik kan natuurlijk van alles in schema zetten, maar ik ken mezelf. Ik ben bijzonder enthousiast en ik ben best wel slecht in me tot de letter aan een schema houden. Planning? Kijk naar mijn blogplanning, ik zit elke avond weer te bedenken wat ik ga bloggen. Een to do lijst, doe me een lol, daar streep ik af en toe wel eens wat af, maar toch echt niet veel. En wat sport betreft. Ik ben me ervan bewust dat het gaat zoals het gaat. Ik moet echt een andere routine vinden. Health City was makkelijk. Op dinsdagavond was er yoga, en ik kon tussendoor naar andere dingen, het zwembad was altijd beschikbaar. Mulder is anders. Ze hebben yoga, maar dan moet ik echt even kijken wanneer die lessen zijn. Baantjes zwemmen kan, maar alleen op dinsdag, woensdag en vrijdagochtend. Dus even vrij dat zwembad induiken na een training kan niet. Dus als ik twee keer Milon wil doen, yoga wil volgen en wil zwemmen, dan kan het wel eens lastig zijn. Ik moet gewoon uitvinden wat handig is en voorlopig doe ik even wat kan. Dus donderdag ga ik buiten sporten, onder begeleiding.

Dat bloggen gaat ook zoals het gaat

Nog steeds elke dag. Jawel, schouderklopje, op elke schouder. Deze week las ik een bericht van mijn bloggoeroe Elja die vertelde dat je moet bloggen wat je wil. Maar ze voelde zich ondertussen best kwetsbaar omdat ze veel zichtbaarder werd. Zover ben ik nog niet. Na vijf en een halve maand ben ik wat nonchalanter geworden, maar niet kwetsbaarder. Teveel bloggen? Ik weet het niet. Ik weet dat ik vol met twijfels zit of ik dit voortzet, maar voorlopig voldoet het nog aan een behoefte, want dat schrijven, dat is wel fijn. Dan is het ook niet erg dat ik – zoals vandaag – van de hak op de tak spring.

Herziening van mijn weekschema

Wat gebeurt er als je geen afspraken maakt voor sport? Nou, in mijn geval dus niets. Had ik vorige week nog een mooi weekschema opgesteld, vandaag bleek al dat er weer weinig van terecht was gekomen. Gisteren was een pyamadag, vandaag had ik het verslapen en kwam er wederom niets van. Vanmiddag was ik het een beetje zat en heb ik afspraken zitten maken in het afsprakensysteem van Mulder. Morgenochtend ga ik dus Milonnen en donderdag heb ik buitensport ingeboekt.

Net op tijd

Mulder blijkt dus na verloop van tijd even na te bellen bij nieuwe leden of het allemaal bevalt. Ik zat dus enigszins met het schaamrood op mijn kaken aangezien ik één keer was geweest en verder nog niet. Gelukkig kon ik het een beetje goed maken aangezien ik wel afspraken had gemaakt. De dame aan de telefoon was het gelukkig met me eens dat een nieuwe routine opbouwen best wel lastig kon zijn.

De rest van de week

Vrijdag heb ik een afspraak met Pedro. Het plan is nu eigenlijk dat ik zondag een Miloncirkel ga doen. Ook wil ik kijken hoe het uitkomt met de groepslessen, want dan ga ik een yogales doen. Mulder raadt aan de Miloncirkel twee keer per tien dagen te doen, dus dat moet ik echt gaan inplannen. Het streven is er, nu er ook naar handelen.

Schema voor de komende week

In mijn ongelooflijke optimisme heb ik besloten een schema te maken voor de komende week. Dat heeft ook te maken met het feit dat Pedro afgelopen vrijdag vroeg of ik al een routine had met Mulder Sport. Nou nee, eigenlijk niet. Dat moet echt nog gebeuren. Dus ik dacht in al mijn daverende enthousiasme, ik zet het in een schema, misschien ga ik me daar zelfs aan houden.

Zondag

Ja ja, er moet echt wel een was in de wasmachine, maar daarna kan het echt wel mogelijk zijn even een afspraak in te plannen bij Mulder voor een rondje Milon. Het eerste rondje als lid! Feestje!

Maandag

Thuiswerkdag. Zou het niet mooi zijn als ik deze week terug ga naar ‘normale’ wektijd en daarvan gebruik maak door buiten te gaan sporten? Het is september, pak hem beet twee maanden en buiten sporten is wel zo’n beetje afgelopen. Oh, ‘normale’ wektijd is 6.45. Ik heb die dag eigenlijk ook wel zin om over de ‘Week of Learning’ na te gaan denken. Dat is een activiteit van mijn bedrijf voor de laatste week van oktober waarbij het de bedoeling is dat de collega’s leren over nieuwe dingen. Wonderlijk genoeg worden blogs daar ook onder gerekend en mag ik daar iets over schrijven. In het Nederlands maar ook in het Engels, het is een internationaal bedrijf. En ik ben van het pretbloggen en ik wil zeker wel vakgerichte blogs als voorbeeld noemen. Ik heb nog even.

Dinsdag

Thuiswerkdag. Het is even een beetje twijfel in de planning, want die Milon cirkel zou ik idealiiter 1x in de 5 dagen kunnen doen, maar de rest van de week wordt een beetje lastig. Dus ik kan vandaag gaan zwemmen – 8-9, baantjes zwemmen, of weer een Milon cirkel doen. En voor werk weer een leuk karweitje dat ik heel mooi voor me uit heb geschoven namelijk de update van de Insite pagina’s voor mijn afdeling.

Woensdag

Ook op woensdag kan je ‘s ochtends zwemmen, maar ik ben eigenlijk ook van plan om naar kantoor in Nootdorp te gaan, dus dat combineert misschien niet lekker. Dat wordt dan trouwens ook de dag dat ik allerlei dingen uit ga zoeken die ik alleen op papier kan uitzoeken. Dat betekent dus die papieren bibliotheek achter mijn bureau induiken. En eigenlijk is dat af en toe wel lekker.

Donderdag, dit wordt een ingewikkeld schema

Kijk en daar begint het gedoe met zo’n schema, want probeer het allemaal maar eens rond te krijgen en ook allemaal te doen. Donderdag is namelijk ook een hele mooie dag om de Milon cirkel te doen. Maar op donderdag kan je ook meedoen aan buiten sporten wat met het weerbericht van deze week best wel lekker is, dus dat wordt echt nog wel even plannen. Thuiswerkdag trouwens.

Vrijdag

Afspraak met Pedro. Zoals altijd waarschijnlijk een ochtend waar ik moe uit kom, omdat ik me altijd wel uitsloof. Ik vind het gewoon lekker. Het is geen werkdag dus daar hoef ik niets aan te doen. De rest van de vrijdag wordt waarschijnlijk boodschappen doen en huishouden regelen. Nou, dat komt wel goed.

Zaterdag

Weekend! Daar ga ik niet voor plannen. Tenminste, ik heb een afspraak voor de schoonheidsspecialiste en verder zie ik het wel. Heel spannend wordt het weekend niet, maar daar ben ik na een half jaar corona wel aan gewend eigenlijk. En? Zijn andere mensen nog spannende dingen van plan?

Samenvatting van de vrijdag

Veel gedaan, best wel veel gedaan. Vanochtend was natuurlijk sportafspraak met Pedro en daar heb ik al best wel hard gewerkt met roeien en een slee met gewichten die heen en weer mocht op allerlei manieren. Ook nog deadlifts en stangen die ik boven mijn hoofd moest doen (is een term voor, weet ik niet meer) en lunges met een schijf van 5 kg in mijn handen. Gut nee, die knieën krijg ik echt niet aan de grond. De plank dan? Ja, eentje van 45 seconden, en eentje zo lang mogelijk, die was 1.12 en dat aan het eind van de training.

Na die training mocht ik naar huis en in mijn gerepareerde badkamer douchen en man, dat is dan toch wel ontzettend lekker. Uitgebreid douchen en lekker ruikend eronder vandaan komen. Zelfs ik rook mijn zweet na die training van vanochtend, want het was hard werken geweest. In de middag heb ik een afspraak, maar voor het zover is, heb ik nog tijd voor de lunch – pastasalade – en mijn bed, dat ik leeghaal en weer opmaak met schoon beddegoed.

Middag: meubels kijken met een vriendin in een woonboulevard in Naaldwijk en daar heb ik vooral ideeën opgedaan en gezien wat ik niet mooi vind. Ik moet nog wel een keertje gaan kijken en er beter over nadenken wat ik nou eigenlijk wil. Want er is heel veel keuze, zeker op het gebied van bankjes, maar ook heel veel wat in mijn huis gewoon niet praktisch is. Daarna was het borreluur en nadenken over wat ik ging eten, en dat lostte zich vanzelf op, want mijn vrienden waren ook niets van plan en hebben me meegesleept naar een eetcafé. We hebben lekker gegeten en het was ontzettend gezellig.

En de terugweg? Ik kom de laatste tijd aan de lopende band stukjes Den Haag tegen waar ik nog nooit geweest ben en werd door mijn vrienden het zangfietspad op gestuurd. Een fietspad in een onverwacht groene buurt met straten die naar componisten zijn genoemd. Het was genieten en eigenlijk het mooiste puntje van vandaag.

Schema invullen

Als zelfverklaarde cijfernerd houd ik al jaren bij wat ik aan sport doe. Dat deel ik dan via mijn – ahem – jaarverslagen. Hoge cijfers waren dat de laatste jaren, niet alleen bij wat ik doe, maar ook – helaas – in mijn gewicht. Vanavond was ik mijn Excel-bestand weer aan het invullen en dacht bijna dat ik iets verkeerds had gedaan. Aan het einde van de gewichtkolom stond namelijk een negatief cijfer. Ja, jammer dan, dat krijg je dus als je cijfer in het laatste vakje aftrekt van cijfer in vakje 2 en het eerste cijfer is hoger dan het laatste cijfer. Het verschil was trouwens 5,2 kg. Tussen januari en september is er 5,2 kg aangekomen. Okee, dat moest ik even laten inzinken.

cijfers

Andere cijfers dan andere jaren

Ik zat het me af te vragen bij het invullen. Was ik het zwemmen vergeten op te schrijven? Tot ik me realiseerde dat het coronatijd was en er van half maart tot juli geen zwemmen mogelijk was. Pas daarna kon het weer, maar tot die tijd had ik eigenlijk alleen trainingen met Pedro in het schema opgenomen. Mijn trainingen in het park heb ik niet opgeschreven, hetgeen wel jammer is, aangezien touwtje springen tot die trainingen hoort en dat apart in mijn schema staat. Terug klikkend door de jaren zie ik wel dat ik minder ben gaan sporten. Zo fanatiek als ik een aantal jaren terug was, ben ik niet meer, terwijl dat eigenlijk best wel zou mogen. Ik luister tegenwoordig iets te gemakkelijk naar mezelf als ik zeg dat ik geen zin heb. Nu ik een nieuwe sportschool heb mag het weer anders worden. Ik heb namelijk best wel zin. Deze week even niet door het gedoe met de riolering, ik kan nauwelijks mijn huis uit. Maar volgende week ga ik alvast in mijn agenda zetten, ook bij Mulder moet ik reserveren. Het zal best wel wennen worden.