Als je niets doet, gebeurt er ook niets

Ik zat even Facebook te kijken. Mag van mezelf. Werkdag afgesloten, morgen weer verder. Ik las een bericht in de Supersocial groep, een groep waar ik graag zit omdat er zinnige berichten staan. Waarin iemand opmerkte dat zoveel mensen stil lijken te staan en dat het tijd wordt weer in beweging te komen. Actie geeft reactie geeft actie. Als je niets doet gebeurt er ook niets. En daarvan ging ik wel aan. Even de persconferentie voor zijn, denk ik dan. Want vanavond gaat premier Rutte weer vertellen wat er wel en niet mag, en het ziet er naar uit dat we naar de kapper mogen. Dat schijnt belangrijk te zijn. Ik draai mijn haar wel in een knotje, lekker makkelijk. Sport was een tijdje mogelijk in Sky Health, één op één met Pedro, en plotseling mag dat weer niet. Ik ga het wel zien. Maar het ziet er gewoon naar uit dat het komende jaar een raar jaar wordt. Voor de rest ben ik er niet optimistisch over. Dus even wat positieve energie voor een lijstje.

actie

Actie

 • Mijn bedrijf doet mee aan die LinkedIn cursussen. Daar ga ik weer eens in grasduinen.
 • Via de Koninklijke Bibliotheek heb ik een inlog voor Academieportal gekregen, waar je allerlei cursussen kan doen. Van alles: een korte cursus geluk, sport en voeding, yoga, spreekwoorden. Je kan het zo gek niet noemen. Ga ik ook wat mee doen.
 • Mijn verhaal in 20 afleveringen: op 12 april mee begonnen, 13 april een tweede aflevering en sindsdien niet meer. Er volgen meer afleveringen.
 • Me niet ergeren aan de uitkomst van de persconferentie vanavond, ik weet gewoon dat het gaat tegenvallen. Kijken, in me opnemen en er iets mee doen. Geen idee wat, maar iets.
 • Ik hoop dat we begin juni met de Catanclub zoals al in december gepland een lang weekend naar een huisje kunnen.
 • Die week Landal Park met beste vriendin E in november, die mag van mij ook doorgaan.
 • Dat deze nieuwe energie mag doorgaan, dat zou ik ook wel leuk vinden.

En wat vinden jullie? Nog goede ideeën? Hoe sta je er zelf in? Dit is zo’n ontzettend vreemde tijd die nooit iemand heeft meegemaakt. Hoe weet je hoe je eruit gaat komen?

2 gedachten over “Als je niets doet, gebeurt er ook niets

 1. Die persconferentie ik herken dat helemaal niet. Ik denk meestal na afloop “mooi dat weten we dan ook weer” en “oh, kijken of ik een afspraak kan maken met de kapper!”en “moet ik nog dingen regelen met mijn werk omdat het nog langer gaat duren? ” raar toch, dat we het allemaal zo anders doen?

  Misschien is de volgorde die je nu aangeeft, luisteren, opnemen, actie waar nodig -> waarom vindt ik dat nodig, en pas dan hoe voel ik me hierbij? Weet niet eens of het zo kan. Maar lijkt alsof ik het zo do.

 2. Niemand weet hoe we er uit gaat komen. Ik heb ondertussen gemerkt dat ik erg iemand van het nu ben. Ik heb nooit zo in de toekomst kunnen kijken. Dus ik bekijk elke dag hoe het is en hoe ik mijzelf in beweging kan krijgen of houden.

Geef een reactie