Over badkamertegels en krachttrainingen

Badkamer

tegelsVrijdagochtend vroeg: een bezorger aan de telefoon, dat ze in de buurt zijn. Een hele vrachtwagen vol met spullen voor mijn badkamer. Tien minuten later sta ik aan de stoeprand. Een half uur later zijn de bezorgers weg en hebben ze alle spullen mijn huis in gedragen. Ik sta met een pallet wand- en vloertegels bij de stoeprand. Ze moeten naar binnen en die bezorgers mogen dat niet doen. Ik had vrienden gevraagd en gelukkig wil een geweldige buurman ook helpen (joehoe Raymond!). De tegels staan twee uur later netjes opgestapeld in huis. Dertig dozen van 24 kg elk. De helpende vrienden kunnen alleen nog maar de laatste vier dozen op hun plaats zetten en bewonderend kijken. Ik ben opgewarmd voor mijn krachttraining vanmiddag.

Training

Pedro wist al van de tegels en vond het wel een goede work-out, maar ik voelde wel wat. Mijn spieren namelijk. Er deed al van alles pijn. En dan mocht ik ook nog allerlei leuke dingen doen, want het was natuurlijk weer krachttraining. De leg press, met 32 kg op de teller, terwijl ik anders op 23 of 27 kg zit. Nieuwe oefening, probeer het ook eens, met één voet op een krukje, gewichten in beide handen en dan het andere been bijtrekken. Dat been op het krukje moet wel recht zijn voor de andere voet er bij komt. Het begon met twee zware gewichten, vervolgens wat lichtere gewichten en eindigde met één gewicht. Of dit nou aan die “opwarming” van ’s ochtends lag, of aan de zwaarte van de training, ik weet het niet, het lukte me gewoon niet. Aan het eind van de training was ik voor het eerst blij dat het was afgelopen. Ik kon geen pap meer zeggen. Het was gewoon zwaar. En ik was ook zwaar(der), 77,8 kg. Rommelige week? Gisteren congres met twee saucijzenbroodjes, twee meer dan in het afgelopen jaar? Die twee keer niet gesport deze week? Dinsdag viel uit omdat ik toen door die enorme bui werkelijk geen droge draad meer aan mijn lijf had, donderdag viel uit door het congres. Geen idee, maar er moet wel verandering in komen, bij voorkeur de andere kant op.

Weekend

Zaterdag. Ik word wakker en de wereld draait rond. Ik val weer in slaap en drie uur word ik weer wakker. De wereld draait nog steeds rond, de eerste koffie van de dag vliegt er even hard weer uit. Vriendin M meldt dat ze het ook heeft gehad. Bed in duiken, bouillon, slappe thee, crackertjes. Oh, en verjaardag van die avond afzeggen. Goed idee, want dat gaat niet lukken.
Zondag. De wereld draait stukken minder maar staat nog steeds niet stil. Mijn echt wel rechthoekige telefoon staat enigszins schuin naar rechts. Maar mijn ontbijt blijft binnen! Dat gaat de goede kant op!

Totaal: 1 jaar, 150 dagen

Geef een reactie