Blijven steken

Het viel me zomaar op gisteravond. Ik deed nieuwe kaarsen in de kandelaar en bedacht ineens, het is midden mei, waarom doe ik dit nog? Er hangt een stervormige kandelaar aan de gordijnroe die ik normaal al weg zou hebben gehaald. De rode kerstloper is drie weken geleden pas van tafel gegaan. Midden maart was het kaarsengedoe nog normaal, nu mag ik het wel eens opruimen.

Tijdsbesef

Het komt er eigenlijk op neer dat ik een beetje ben blijven steken in die winterperiode. Ik ben nu zover dat ik weer onthoud welke dag het is, maar ik heb een tijd gehad, dat ik af en toe dacht, is het nou woensdag of donderdag? Niet zo vreemd natuurlijk als alle dagen zo ongeveer hetzelfde zijn. Bovendien duurt het thuis werken al 57 dagen. Vandaag wist ik precies welke dag het was. Maandag, en ik heb ervan gebruik gemaakt. Er waren verschillende dingen die ik op kantoor moest doen, ik ben heen en weer gefietst en heb er ook een tijdje zitten werken.

tijd
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Winterjas

In maart had ik hem nog gedragen, die winterjas. En toen mocht hij in de kast blijven hangen, want ik hoefde niet meer dagelijks heen en weer te fietsen. Drie weken geleden heb ik hem opgeborgen. Hij was de hele tijd blijven hangen, want wanneer heb je nou een jas nodig als je niet naar buiten gaat. Ik ging naar het Zuiderpark in sportkleding en dat was wel fris, maar om die winterjas nou aan te trekken.

Kaarsen

Ik heb het nu maar opgeruimd, die kandelaars en kaarsen. Het is goed, ze mogen van het najaar weer op tafel.

1 gedachte op “Blijven steken

  1. Snap je helemaal al vier ik natuurlijk het voorjaar volop in mijn tuin en heb ik niet eens een winterjas.
    Maar hier branden er nog iedere avond waxinelichtjes en dat is echt anders dan anders!

Geef een reactie