Over cijfers en competities

Ik lag vanmiddag in het zwembad en naast zwemmen en tellen van de baantjes heb ik dan weinig te doen. Genoeg tijd om na te denken wat ik ’s avonds wil doen.

Cijfers

De laatste maanden heb ik de maandoverzichten niet gemaakt, het laatste was van april. Toen dacht ik nog dat ik een halfjaaroverzicht zou maken, maar dat heb ik niet gedaan. Waarschijnlijk omdat er een minifeestje tussendoor kwam fietsen. Een jaar bezig met anders eten en afvallen! Ik gooi vaak genoeg cijfers in mijn blogs. Het wordt dus waarschijnlijk aan het eind van het jaar weer een jaaroverzicht.

Competitie

Als ik de cijfers van dit jaar en vorig jaar ga vergelijken ligt dat wel aardig uit elkaar. Dat heeft natuurlijk een oorzaak. Met zwemmen bijvoorbeeld heb ik veel minder kunnen doen, omdat je met een nekblessure slecht zwemt. Als ik dus die 18 km nog wil zwemmen – het verschil tussen dit en vorig jaar – zal ik mijn best moeten doen. We leven in week 33, dat is nog 19 weken tot het eind van het jaar. Er valt een week af door mijn vakantie in oktober, ik ga naar New York (af, Fifi!). Achttien weken, ik zwem niet na elke training, zwem elke keer minstens 20 baantjes, zeg drie keer per week, 60 baantjes in een bad van 20 meter, ruim een kilometer. Het kan wel. Het punt is alleen: dat wordt een competitie met mezelf. Heb ik daar zin in?

Plezier

Voor mij is nu het belangrijkste dat ik er lol in blijf houden. Ik sport redelijk fanatiek tegenwoordig, ben vier keer per week in de sportschool. Er moet wel ruimte blijven om af en toe gewoon geen zin te hebben. Ik ben vorig jaar 110 keer in de sportschool geweest en dit jaar tot nu toe 96 keer. Dat record hoef ik niet zo nodig te verslaan, maar dat ga ik dus wel doen, met mijn vingers in mijn neus.

De uitdaging

Die hadden we ook nog. Geen alcohol in augustus. Dat is nog steeds het plan. En dan kan ik het best verdragen als iemand anders vrolijk een rode Port neemt waar ik bij zit. En ook als iemand een biertje neemt. Ik heb ondertussen ook alcoholvrij bier gevonden, maar dat is vrij zoet. Dan hou ik het liever bij water. De vriendin die meedoet deze maand (geen cola) zit even met het probleem dat ze nog niet een goed alternatief heeft gevonden.

Stempelkaart

Health City had een stempelactie, waarbij je een bidon kon winnen, een handdoek, een personal training en een verrassing. Ik kwam vandaag aan de verrassing (35 stempels) en mag iemand uitnodigen voor een week gratis trainen bij Health City. Als iemand belangstelling heeft, het is voor de Haagse vestiging. In de aanbieding: één week gratis trainen.

Totaal: 1 jaar, 61 dagen

Geef een reactie