Over cijfers en trainers

De laatste training met Pedro zit erop. Afsluiting van een periode. Na twee en een half jaar met hem werken is een cijferblog wel op zijn plaats. In die tijd heb ik 110 trainingen met hem gedaan. Daarnaast heb ik nog 172 keer in die sportschool gestaan.
Ik heb veel geroeid, 1000 meter, 500 meter, alles bij elkaar ruim 121 km, waarvan 66 in 2015, en 54 in 2016, in 2014 heb ik het niet bijgehouden. Ik heb zo’n 18 uur op de loopband bij elkaar gelopen, in intervaltrainingen, maar ook gewone looptrainingen. De crosstrainer was weer wat anders, wel een heel uur in 2015, maar zo’n 11 uur in 2016.

Zwemmen

Het heeft wat zen-achtigs, baantjes zwemmen. Hele boodschappenlijstjes heb ik bij elkaar bedacht, teksten voor toneel gerepeteerd en gewoon geteld, 5218 baantjes lang van 20 meter elk, zo’n 104 km. Het is niets als je het zo opschrijft.

Trainingen met Pedro

Dan heb ik niet eens apart bijgehouden wat ik met hem allemaal heb gedaan. Conditietraining, veel intervaltrainingen op de loopband, roeien, de trap from hell, boksen, touwtje springen, de trap bij de ingang heb ik niet zulke goede herinneringen aan, walking lunges zonder gewicht en met gewicht, burpees, buikspieroefeningen, heel veel krachttrainingen, gewichtheffen, en natuurlijk de plank die ik tot mijn grote vreugde twee minuten heb vol kunnen houden. De volgende uitdaging wordt de push up, niet na drie keer op mijn knieën storten.

Training

Vandaag was het lekker. Voor de laatste keer op de weegschaal, 75,9 kg, voor de laatste keer boksen en nog even een plank van twee minuten eruit geperst. Ja, het zit allemaal tussen mijn oren. Ik kan het wel.

Had het resultaat?

gewichtIk wilde afvallen. Twee en een half jaar geleden wist ik wel zeker dat ik te zwaar was, maar hoeveel wilde ik in eerste instantie niet eens weten. Dat heb ik uiteindelijk toch gevraagd. Ik bleek 101,4 kg te wegen. Nu weeg ik 75,9 kg, dat betekent dat ik 25,5 kg ben afgevallen. Het volgende streven wordt dat zo te houden. Tussen de 70 en 75 kg vind ik mooi, Pedro zei vandaag dat het vetpercentage misschien nog wat minder kan. Dat is iets waar ik met mijn nieuwe personal trainer aan kan werken. Het grappige is wel dat ik deze laatste keer op die weegschaal alle records heb gebroken. Het vetpercentage lager dan ooit. Spiermassa mooi getal en ik ben 51 volgens de weegschaal en dat is knap als je 52 bent.

Totaal: 1 jaar, 166 dagen

1 gedachte op “Over cijfers en trainers

  1. Hahahaha, je bent er in de loop der jaren zelfs jonger op geworden. Mooier kan niet. Gefeliciteerd.
    En wooooow, toen je 80 woog had je niet gedacht nog zo dicht bij de 75 te komen en nu is je streven om tussen de 70 en 75 te gaan blijven. Werkelijk weergaloos!

Geef een reactie