De uitdaging, herhaling nummer drie

Dry January. Ik heb het wel meer gedaan, namelijk in januari 2017. Een maand geen alcohol. Iedereen zal wel zeggen, waarom nou in januari, de maand van de nieuwjaarsrecepties, feestjes, etc. Maar als je er zo naar gaat kijken, is geen enkele maand geschikt.

IkPas

Om mezelf extra aan te moedigen heb ik er dit keer voor gekozen me in te schrijven bij IkPas. Van de website: “IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.” Klinkt heel mooi en prachtig. Ik ga het gewoon gebruiken als een soort bewustwording voor mezelf. Er even bij stil staan dat het af en toe wel wat minder kan. Het is niet voor niets dat die actie in januari is. In december loopt het alcoholgebruik met de vele feesten wel aardig op.

fles

Sporten Ali?

De operatie is bijna een half jaar geleden. Ik heb deze week op mijn buik zitten speuren naar de littekens, daar moest ik heel goed naar zoeken. Geen enkele reden dus om niet te sporten, behalve dan dat ik niet echt op gang kom. Het is al weken lang de training met Pedro en één of twee keer in de week zwemmen. Ik heb vrij nu, en door een paar strategische vrije dagen drie weken achter elkaar. En ik wil van de gelegenheid gebruik maken wat meer te gaan sporten. Gisteren ben ik bij Power Yoga geweest en dat was inderdaad power. Donderdag wil ik weer gaan sporten en dan er een uurtje cardio ingooien. Aan de Power Yoga van gisteren merk ik dat ik er gewoon weer aan moet werken. Volgende week wil ik ook Body Balance gaan doen.

Uitdagingen

Ik heb in de loop van de tijd aardig wat uitdagingen gedaan. Dat varieerde van planken (drie keer) tot een no buy month en een opruimingsmaand. De dry january komt er nu voor een tweede keer in, maar ik ga ook weer planken. Gewoon weer lekker beginnen bij een minuut en opbouwen naar twee minuten. Eind januari moeten die twee minuten staan.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik.

Geef een reactie