Doelloze rondjes

Ik ben zojuist teruggekeerd van een doelloos rondje. Ik heb mijn elektrische fiets gepakt en ben gaan fietsen. De Apeldoornse laan door, richting centrum. In het centrum was het opvallend druk met allerlei mensen die het vreselijk noodzakelijk vonden doelloze boodschappen te doen. Ze stonden in de rij bij de C&A. Nu heb ik deze week mijn kast enigszins opgeruimd, dus ik weet dat ik niets nodig heb. Verder langs de Tweede Kamer, de Raad van State, een draai naar het Piet Hein Plein, verder langs de Paleistuin en vervolgens weer richting huis. Twaalf kilometer gefietst, accu bijna leeg gefietst en ik geef toe, het was lekker.

doelen

Vandaag heb ik mezelf naar buiten geschopt. Het was mooi weer, wel wat fris, maar de zon scheen. Mijn balkon heeft de neiging vrij fris te blijven, ook omdat de zon pas laat in de middag erop komt. Ondanks het vriendelijk doch dringende verzoek van de regering binnen te blijven, wil ik minstens eens per dag even naar buiten. Dus naar buiten, maar dan krijg je dus: waarheen? Hier wreekt zich dus dat ik alleen woon. Anders kan je huisgenoot meesleuren en lekker gaan fietsen en onderweg kletsen. Want een wandeling of een fietstocht maken door een mooi gebied is nog veel leuker als je er later over kan praten. Ik ben er niet goed in, doelloze rondjes lopen of fietsen. Ik moet een bestemming hebben. De stad in fietsen naar Paagman om boeken te halen die ik besteld had, is beter dan geen doel te hebben. En dat doe ik dus in een blog. Een blog dat voor mijn doen best kort is, maar dat geeft niet.

3 gedachten over “Doelloze rondjes

  1. Toch knap hoe vaak je jezelf wel naar buiten en in actie krijgt. Dat is meer dan ik doe en ik heb wel iemand die mij naar buiten kan schoppen.

  2. Ja, als je alleen woont is het lastiger om jezelf ertoe te zetten iets te gaan ondernemen.Daar weet ik alles van. Toch geweldig dat jij dat steeds maar weer doet! En dat je voor mij zo’n bekend tochtje fietste want ik ben geboren aan het Noordeinde achter de Paleistuin en woonde na mijn zesde in de van Speijkstraat met vriendjes in de Piet Hein straat! Lekker hoor, zo’n fietsrondje.
    Ik hou me bij een rondje door de tuin, verder kom ik deze dagen helaas niet!

    • Ik heb zelf nog in de Barentszstraat gewoond, een zijstraat van de Piet Hein straat die op het Piet Hein Plein uitkwam. Dus het was voor mij ook bekend terrein.

Geef een reactie