Een jaar

De dag begint om kwart voor 7 met een glas water. Vervolgens ga ik mijn lunch voorbereiden. Kip, komkommer, tomaat, een appel, klein beetje balsamico azijn en sla. Aan de hoeveelheid sla te zien, eet ik morgen pastasalade.

Ontbijt: kwark met blauwe bessen, een klein beetje honing en een klein beetje siroop. Koffie is noodzakelijk. Als ik op het werk ben, loop ik het bedrijfsrestaurant even binnen voor een cappuccino, met echte melk. Daarna ga ik over op thee, vandaag wordt het Rooibosthee en tap gelijk water. Het wordt een aardige uitstalling op mijn bureau. Ik heb walnoten meegenomen, voor in de salade, maar ik weet niet of die de lunch gaan halen.
Mijn rug vertelt me dat ik gisteren in de sportschool blijkbaar iets meer heb gedaan dan misschien goed was. Tegen de lunch heb ik al bijna een liter water op, en een tweede mok thee.

bureauLunch: salade met tomaat, komkommer, gerookte kip en een halve appel. De andere helft is voor vanmiddag aangezien de walnoten al op zijn. Na de lunch neem ik weer een cappuccino, halverwege de middag gaat er nog eentje in. De andere helft van de appel is rond half 3 op. De derde halve liter water gaat ook nog naar binnen.

Avondeten is bij mijn woensdagkokkin die vandaag Sonja Bakkerbroccoli heeft klaargemaakt, een lekker en makkelijk ovengerecht met aardappelpuree, gerookte kip en kaas. Er gaat nog meer water naar binnen. Ik ben geen toetjesmens dus de kwark en vla sla ik over, ik krijg mokkakoffie en een After Eight, okee, vijf After Eights.
Op woensdagavond is er toneelrepetitie waar ik ook nog een koffie neem. Het pauzedrankje is weer thee, en ik drink nog meer water.

Even optellen einde van de dag: ruim twee liter water, drie mokken thee, drie cappuccino’s, twee koffie. Fruit: bessen in de kwark, appel in de lunch. Een handje walnoten, vijf After Eights en nog twee stukken kaas die ik thuis opeet. Keurig, al zeg ik het zelf. En dat was het eenjarig feestje.

1 gedachte op “Een jaar

Geef een reactie