Een jubileum en een feestje

Het lijkt gisteren, maar het is alweer drie jaar geleden dat ik werd geopereerd voor darmkanker. Ik moest er vandaag even aan terugdenken. Want ik werd namelijk gebeld door een arts van Antoniushove met de uitslag van de echo en de foto die ik gisteren had gehad. En raad eens: alles was goed! Feestje!

zon

Drie jaar geleden

Drie jaar geleden kwam ik medio mei in een medisch traject terecht en geloof me, dat is vermoeiend. Terugkijkend in mijn agenda zie ik weken staan met drie afspraken in het ziekenhuis, met als topweek die net voor de operatie: elke dag naar het ziekenhuis. Plus dat ik me best wel zorgen maakte over al dit gedoe. Het is nogal niet wat, darmkanker. Ondanks een arts die me vertelde dat er waarschijnlijk geen uitzaaiingen waren, kon dat wel natuurlijk. Op vrijdag 29 juni lag er dus geen gerust mens in dat operatiebed. Ik was een stuk geruster toen ik na de operatie hoorde dat er geen uitzaaiingen waren.

Herstel

En toen begon het grote herstellen. Laat ik het zo zeggen, ik heb nog nooit zoveel dagtv gezien als in die tijd. Ik was lichtelijk verslaafd aan een programma over een Amerikaans echtpaar die huizen opkocht, opknapte en weer verkocht. Erg leuk om naar te kijken als je aan het herstellen bent. Voor de rest mocht ik weinig, geen sport, geen werk. Ik heb veel gefietst in die tijd.

Controles

Halfjaarlijkse controles kreeg ik. Echo, foto’s, bloedonderzoek, van die heerlijke darmonderzoeken waarbij je darmen leeg moeten zijn. Het onderzoek zelf stelt weinig voor, de voorbereiding is veel erger, stel je maar een dag op de wc voor. Door corona veranderden die onderzoeken ook nog eens. De laatste keer was het alleen bloedonderzoek, deze keer was het een echo en een foto. Vorig jaar werd ik nog verrast door die foto omdat die een vlekje op mijn long liet zien, dit keer was het schoon. Fijn. Op naar de volgende controle.

Afbeelding van Adina Voicu via Pixabay

3 gedachten over “Een jubileum en een feestje

  1. Wat een fijn jubileum. Feest maar lekker, dat is allemaal nieuws waar je blij van wordt.

Geef een reactie