Eetdagboek

Af en toe hou ik een eetdagboek bij. Mijn eten voor de hele week. Het is voornamelijk nuttig om mezelf weer even bij de les te krijgen. Schrijf het op en je schrikt er weer van wat je allemaal naar binnen werkt op een dag. Ik heb de neiging door tijdgebrek een beetje op mijn routine te werken en te weinig variatie aan te brengen. Ook sluipen er wat minder gezonde gewoontes tussendoor.

Zondag

Begonnen met een bak magere kwark met blauwe bessen, aardbeien, honing en een klein beetje siroop. De lunch was een broodje zalm met een smoothie, melk en een bak cappuccino bij de Hema. De dag werd afgesloten met Chinese bami met garnalen, walnoten en broccoli in China Town. Verder heb ik koffie op, water, thee en een Chinees biertje

Maandag

Kwark met bessen en aardbeien. De lunch: een pastasalade met garnalen, tomaat en komkommer en cottage cheese. Diner: ik had nog een restje van de Chinees en heb daar wat extra groenten bij gekookt.

Dinsdag

groenteKwark met bessen en aardbeien. Hee, ik vind het gewoon lekker en een ideaal en makkelijk begin van de dag. Voor de lunch had ik een salade met geitenkaas, tomaat en komkommer. Voor het diner ben ik maar even bij Ming Kee langs geweest. Op een sportavond wordt het vaak laat en heb ik geen zin meer om te koken. Tussendoor: komkommer, mandarijnen, een handje walnoten (echt, heus waar maar een handje) en ik was bezweken voor een stuk spekkoek bij Ming Kee.

Woensdag

Het wordt routine: kwark, met bessen dit keer, de aardbeien waren op. Op het werk bezweek ik wel voor een croissant, want ik was mega chagrijnig van de verbouwing. Ik had een salade met gerookte kip. Voor het diner: rijst met kip en snijbonen. Ik ben ’s avonds bij toneel bezweken voor twee wijntjes.

Donderdag

Kwark met bessen. De salade was dit keer met twee gekookte eieren. Diner: dit keer wel tijd genomen voor koken, terwijl ik toch in de sportschool was geweest: peentjes met een stukje kabeljauw.

Vrijdag

Kwark met bessen, moet ik het nog zeggen? Lunch was na sport bij de Hema: erwtensoep. De eerste keer dat ik die eet deze winter, was lekker. Een smoothie erbij, melk, en een cappuccino. Ik heb ’s avonds pasta gemaakt met gehakt. En ik heb een portje genomen.

Zaterdag

Kwark met bessen. En voor ik naar de schoonheidsspecialiste ging heb ik twee boterhammen geroosterd en die opgegeten met roomboter, heerlijk gesmolten en komijnekaas erop. Het laatste gekookte ei is opgegaan. En ’s avonds ging ik naar toneel en ben ik met een vriend eerst naar een Turks restaurant geweest en hebben we een Mixed Grill met rijst en een salade erbij genomen. Was lekker. Bij toneel ben ik wel even bezweken voor drie wijntjes.

Tussendoor: komkommer, mandarijnen, soms walnoten, hier en daar een speculaasje. Water, koffie, thee. Het aantal cappuccino’s (met suiker) op een dag hangt af van mijn bui. Het mega chagrijn van woensdag werd enigszins gecompenseerd door vijf cappu’s.

Totaal: 1 jaar, 164 dagen

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

1 gedachte op “Eetdagboek

  1. Als ik zie wat je eet dan valt dat toch reuze mee? Lijkt me niet dat je daar nou moddervet van kan worden.
    Maar eh een Chinees biertje? Bestaat dat echt? En is dat wel lekker? (ik lus geen bier) 😉

Geef een reactie