En hier is het weerbericht van zaterdag

Zaterdag

Het weerbericht geeft in de ochtend slaapweer, mede veroorzaakt door wakker liggen door het warme weer. Om twee uur ’s nachts gingen pas de ogen toe. De zon slaat weer toe en zorgt voor een redelijk warme ochtend. Raadpleging van Buienradar zorgt ervoor dat in de ochtend de boodschappen worden binnengehaald. Pas in de middag wordt regen verwacht. Dat in de middag de fiets toch nat wordt, komt omdat er pakjes moeten worden opgehaald. Daarna is het krantleesweer. Wolken, af en toe regen, een windje, mede veroorzaakt door een grote ventilator. De temperatuur in de kamer daalt tot 26,5 graden. En dat rond 4 uur ’s middags. Donkere wolken trekken voorbij.

Tussendoor

Ik heb tegenwoordig naast de zaterdag editie van de Volkskrant ook de zaterdagkrant van het Financieele Dagblad. Ook die heeft een magazine. Het zorgt voor veel leesvoer, maar dat mag op zaterdag. Eerst het magazine van de Volkskrant, vervolgens de krant zelf, de krant van het FD, het magazine van de FD, de zaterdagbijlage van de Volkskrant en dan de wetenschaps- en boekenbijlage. Dan ben ik wel uitgelezen geloof ik.

Avondvoorspelling

Het regent. Ja, een beetje verbazing, want natuurlijk willen we geen regen. Maar eigenlijk wel, want Nederland wil graag vocht opnemen en dat lukt niet met deze plotselinge snelle regenbuitjes, eigenlijk moet het dagen aaneen dreutelen. Is dat een woord? Als het een woord is, is het wel een mooi woord. En lieve mensen, de avondvoorspelling is ook Harry Potter and the Chamber of Secrets, want uw ondergetekende is net weer een Harry marathon begonnen. Alleen maar een goed idee met de weersvoorspellingen, Buienradar zegt dat het allemaal wel meevalt voor vanavond, alle regen trekt naar het noorden, dus die film komt wel goed. Een goede avond lezers.

Geef een reactie