Er zijn vandaag fijne dingen

Ik kon het boek niet weerstaan. Ik heb alle Twilight boeken gelezen en durf ook rustig te zeggen dat ik ervan heb genoten, en dit vijfde deel? Heerlijk. Dat ik het vervolgens kan lezen op het balkon terwijl het af en toe regent, is een cadeautje.

Edward: The English language needed a word that meant something halfway between a goddes and a naiad. (Stephenie Meyer – Midnight Sun. – Atom, 2020 (Twilight; 5), p. 460)

Regen

Die regen is heel aarzelend, het druppelt, het is niet fanatiek, maar er zijn onweersbuien voorspeld, dus het kan erger. Maar dit is goed. Het is nog steeds een temperatuur dat je buiten kan zitten, zelfs al regent het af en toe, en ik kan buiten lezen. Midnight Sun vordert. De temperatuur daalt, en dat is welkom, want het is al dagen eigenlijk gewoon veel te warm. Dat de buurman voor de derde keer in twee dagen eigenlijk zijn was moet binnen halen is tot daar aan toe.

Sport

Ik heb vandaag de knoop doorgehakt en Health City opgezegd per 1 september. Ik zit er niet zozeer mee dat het een Basic Fit wordt, maar wel dat het zwembad verdwijnt, want dat was toch één van de grote pluspunten van de sportschool. Moving on. En dan wordt het waarschijnlijk Mulder Sport, zelfs met een zwembad dat helemaal vol zit met kinderen die zwemles krijgen. Moet tenslotte ook gebeuren. Maar ik vind het een gezellige sportschool, en die Milon cirkel krijgt me waarschijnlijk best wel vaak daar. En het is vlakbij, dus als ik iets wil doen, ben ik er zo. De zijweg is gaan zwemmen in één van de zwembaden die Den Haag rijk is.

Buurman

Ik geniet van mijn benedenbuurman. De man is 80, en kan niet stil zitten. Goed zo, zeg ik, denkend aan mijn vader. En nu gaat hij bijna stiekem aan de achterkant eruit en gaat iets met het pad daarachter doen. Wat weet ik niet, want dat zie ik gewoon niet, maar ik wens de man nog een lang actief leven toe, en zijn vrouw ook trouwens. Fijn, zulke actieve mensen.

Fijne dingen

Kijk, na vijf hete dagen ook fijne dingen. Mijn humeur verbetert danig als de temperatuur een beetje omlaag gaat. Het is 28.5 graden in mijn huis, dat is anderhalve graad minder als de laatste dagen. Zie je? Fijn!

2 gedachten over “Er zijn vandaag fijne dingen

  1. Wat die paar graden al kunnen schelen, ik vind het ook een wonder en het helpt mij ook me beter te voelen en gezelliger.
    Mooi dat je de knoop hebt doorgehakt. Een beslissing nemen voelt altijd fijner dan het getob. Ik wens je een leuke tijd toe in je nieuwe sportschool.

Geef een reactie