Over gewicht en nootjes

Het viel gisteren weer tegen. Of – als ik eerlijk ben – het ging eigenlijk als verwacht. De enige verrassing was hoeveel ik zou aankomen. Ik woog namelijk 80,2 kg en was daarmee 1,1 kg aangekomen. Dat gewicht verschilt 4,5 kg met het laagste gewicht dat ik heb gehad en dat was 75,7 kg.

En hoe komt dat Ali?

gewichtIk had het er van de week met een collega over, dat ik zoveel bij me had voor tussendoor. Een eierkoek, een portie walnoten, een extra stuk komkommer, vier mandarijnen. Tel daarbij op dat ’s avonds de pinda’s en daarna de borrelnoten erin gingen. Ik wist eigenlijk donderdagavond al dat het nooit goed kon gaan. En dat deed het ook niet. Mijn spijkerbroek zat strak genoeg om me die zekerheid te geven. Het was dus volledig mijn eigen schuld. Dan kan ik smoesjes hebben met de kou dat ik dan extra energie nodig heb. Maar die energie heb ik er zeker niet afgefietst, want deze week ben ik drie dagen met het openbaar vervoer gegaan.

Wat gaan we er aan doen, Ali?

Gisteravond ben ik me nog even te buiten gegaan aan een zak Bugles met een tube kaas, vandaag is het weer afgelopen. Gewoon weer in het gareel, van de extraatjes afblijven en volgende week weer fietsen. Mijn fiets heeft een grote beurt gehad en is volledig in de revisie geweest. Het weer wordt beter – lees minder koud. Het streven is dat gewicht aanstaande vrijdag weer onder de 80 te hebben.

De uitdaging

Ja, daar heb ik het al even niet over gehad. Buiten het feit dat het vorige week zaterdag weer even februari was, gaat het goed. Ik heb er niet zo’n last van. Ik merk wel dat ik verleidingen ontloop, dus op woensdagavond ga ik na toneel echt niet nog even de kroeg in.

Totaal: 1 jaar, 226 dagen

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

2 gedachten over “Over gewicht en nootjes

  1. Voor jou vervelend maar mij stelt het wel een beetje gerust dat je zo bent aangekomen. In januari gaat het bij mij namelijk ook opeens de verkeerde kant op. Van 82 in december nu naar 85. En ik snap het toch niet helemaal. Oké, nu dus echt geen rare tussendoor dingen meer en dan komt het vast wel weer goed.

  2. Ik ben zo gek geweest dat ik de hele week gefietst heb… nu een keelontsteking en heel zielig (en schor) :'(
    Maar ik doe gewoon komende week met je mee: das om, wantjes aan en op de fiets!

Geef een reactie