Over gewicht, gewichten en een uitdaging

Ik ga mezelf herhalen, maar het was zwaar gisteren. Het begon met veel voldoening, 78,1 kg. Lager dan ik ooit had gehaald.

Ik had deze week rustig aan gedaan met snoepen en alles. Het had duidelijk effect gehad.

Training

Oh ja, daar zou ik het over hebben. P en ik zijn druk bezig met krachttraining. Dat wil dus zeggen dat hij het voordoet, en ik het vervolgens mag uitvoeren. Gisteren vond hij dat het wel wat zwaarder kon. De deadlift had ik tot dan toe met 30 kg aan de stang gedaan. Het werd 40 kg. Dat was zwaar, maar het was wel kicken dat het me lukte. Wat ik ook mocht doen – wat bof ik toch – walking lunges met gewichten. Stap, voeten bij elkaar, gewichten omhoog naar mijn schouders, volgende stap, gewichten omlaag. Ik heb maar niet naar die 6 erop gekeken. Tien heen, tien terug en dat drie keer. En volgens mij heb ik me drie keer verteld waardoor ik het meer keren heb gedaan. Squatten met een zware kettlebell in mijn handen. Dat ding werd glibberig van het zweet. En na nog veel meer mocht ik ook nog een plank doen. Tot mijn grote verwondering heb ik het wel 56 seconden volgehouden. Ik had niet gedacht dat me na zo’n zware training nog zou lukken.
Volgende week geen P. Hij is bezig met zijn huis. Vrijdag kan ik dus een Body Balance les volgen. Ook leuk.

De uitdaging

Ik had het gezegd in mijn blog – geen alcohol in augustus – en het is gelezen. Vriendin W doet mee en slaat de cola voor een maand over. P had het ook gelezen. Hij zei gisteren dat het best effect kon hebben op mijn gewicht.
‘s Avonds werd het een uitdaging. Bioscoop met vriendin M. Naar Me Before You. Grappige film, met een einde waarvoor we zakdoekjes nodig hadden. Op andere avonden nemen we een biertje mee. Nu was het dus een flesje water. Na die film moesten we even bijkomen op een terrasje waar er normaal dus een wijntje voor ons staat. Nu was dat verse muntthee. Ik heb het M maar verteld. Die deed solidair met me mee.
We hadden het ook nog over de training en ik vertelde haar best wel trots over dat gewicht. Zij vond wel dat ik het niet moest overdrijven. Maar het is ook niet de bedoeling dat ik gewichtheffer word. Maar ik voel me er prima bij. Het lukt me omdat ik al twee jaar bezig met opbouwen. Twee jaar geleden lag ik al in katzwijm bij 20 kg. Dat is voor mij toch wel het mooiste, dat ik zoveel meer kan dan twee jaar geleden.

Totaal: 1 jaar, 52 dagen.

2 thoughts on “Over gewicht, gewichten en een uitdaging

  1. Geweldig, fantastische resultaten. Geniet ervan! Al dat zware werk en discipline, daar heb je dit mooie effect door verdiend. Super!

Geef een reactie