Hard werken

Het is zaterdag. Ik blijf te makkelijk voor mezelf. Vrijdagavond een zeer gezellige avond bij een bevriende toneelvereniging: een paar wijntjes, hapjes die daar overvloedig op de bar worden gezet. Allemaal erg lekker, maar ik ben weer genoeg uit de band gesprongen.
De teller in de agenda geeft aan dat ik over 10 dagen een afspraak heb met een zekere P die waarschijnlijk wat weifelend gaat kijken als de weegschaal niet onder de 85 kg gaat aangeven. De bestraffende blik ga ik mezelf geven.

Ik had het al eerder gezegd en ik blijf het zeggen: ik moet het zelf doen. Maar toch, het stemmetje blijft. Qua trainen lukt het wel, ik zit op drie keer in de week, gebruik de schema’s die ik al eerder heb gehad van P en werk me in het zweet. Eeuwige twijfelkont die ik er ben.

Op deze dag heb ik een afspraak met de schoonheidsspecialiste en daarna met goede vriendin W voor de verbouwing van haar keuken. Als ik daar aankom zijn vier mannen en twee vrouwen mega druk bezig met de laatste loodjes. Er is een groot gat waar de keuken is geweest. De restanten liggen in de container beneden. Ik geef geestelijke bijstand, knuffels met ontzettend schone wangen en kaas en worst voor voedering van de hongerige arbeiders. De zaterdag word afgesloten met pannenkoeken – ik kan maar niet aan die spelling wennen – en twee glaasjes rosé. Gelukkig houd ik niet van dessertwijn, dat betekent een verleiding minder, geef mij maar droge wijn.

Zondag is weer een trainings-dag, en ondanks het feit dat ik ontzettend diep en lang heb geslapen en me niet helemaal lekker voel, ga ik naar de sportschool. Wel een aangepast schema, want ik voel me nog steeds niet top.

De weg naar huis is duur. Sportschool is op de derde verdieping van een gebouw waar ook een C&A is gevestigd en ik besluit zuchtend maar even naar een spijkerbroek te kijken. De oude wordt wat vaal en dun hier en daar. Tot mijn vreugde pas ik zonder al te veel moeite in een maat 42! Uit pure blijdschap koop ik ook nog een ontzettend leuk, suède-achtig kort blauw jasje.
Het is een mooie dag…

Totaal 63 dagen

1 gedachte op “Hard werken

Geef een reactie