Het blijft een uitdaging

Het was een mooie uitdaging in februari: een No Buy Month, en het was nog mooier in maart, want toen ging ik er mee door. Maar nu heb ik ook eens serieus gekeken waarom ik meer maand dan geld had. Mijn eerste actie? Al die e-mails van winkels afzeggen, veel minder verleiding. Als ik iets nodig heb weet ik het toch wel te vinden.

Bankzaken

geldIk heb mijn rekening er eens bij gepakt. Aanrader: bankier je digitaal? Dan kan je transacties downloaden. Mijn bank, de ING laat toe dat ik vanaf een bepaalde datum tot een bepaalde datum download en ik heb dus oktober tot maart gedownload en gekeken wat er nou allemaal gebeurt op mijn rekening. Waarom is dat mooi? Omdat je dan ziet welke transacties er maandelijks gebeuren zoals je hypotheek of huur en welke abonnementen je bijvoorbeeld hebt. Ook zie je dat dingen zoals wekelijks een keer langs de Chinees ook oplopen. En het restaurant op mijn werk is ook niet gratis. En dan te bedenken dat ik er niet eens lunch koop, alleen af en toe wat extra. Mijn lunch fabriceer ik zelf.

Goede doelen

Hoeveel goede doelen steun ik? Dat bleken er vrij veel te zijn en alles bij elkaar was het per jaar ook een groot bedrag. Het zijn er dus nu minder, want ik heb er een aantal opgezegd. Dat is trouwens een uitdaging. Sommige kan je via internet opzeggen, andere moet je opbellen, met als risico dat je alsnog overgehaald wordt te blijven steunen.

Abonnementen

Het was een tijdje een aardige stapel tijdschriften bij mijn stoel. Ik heb dus besloten daarin te snijden. Wat heb je aan tijdschriften als je ze niet leest. Er zijn dus drie abonnementen gesneuveld, een paar denk ik nog over na. Ik heb de Staatsloterij en de Postcodeloterij en heb besloten dat de staat al genoeg geld van me krijgt, de Staatsloterij gaat er dus uit.

Helpt dat in je uitdaging Ali?

Nou, bijna, want het is nog niet riant beter, maar wel wat beter gegaan in maart. Ik krijg geld terug van de belasting en krijg straks ook vakantiegeld en dan ben ik er wel weer. Maar af en toe zo’n exercitie om te weten waar je geld blijft, kan ik iedereen aanraden.

UPDATE: informeer eens bij je sportschool of er iets aan je abonnement kan veranderen. Heb ik gedaan, met als resultaat een besparing van € 15,- per maand.

Foto: Pixabay, al eerder gebruikt.

1 gedachte op “Het blijft een uitdaging

  1. Hmmm… zou ik eigenlijk ook eens moeten gaan doen, die afschriften doorspitten, maar ik weet niet of ik daarna ook zo rigoreus ga zijn als jij, hoor!

Geef een reactie