Het goede leven

Toen ik bijna een jaar geleden begon met een dieet, besloot ik streng voor mezelf te zijn. Ik eet graag en het is allemaal veel te lekker. Ik hield me dus helemaal aan de voorgeschreven maaltijden, zondigde niet en snoepte bar weinig en schrapte alcohol helemaal uit het menu. Nu, vele kilo’s later, mogen de teugels wat losser. Ik wil nog steeds afvallen, maar af en toe mag er wel wat lekkers tussendoor dat absoluut niet in de maaltijdenlijst staat.

Mijn lijstje met “zondes” waaraan ik me af en toe (met mate) aan te buiten ga:

 • Zaterdagse lunch en niet eens elke zaterdag: een portie kibbeling, waar ik dan ook van geniet.
 • Een handje pinda’s dat ook nog wel eens twee handjes of zelfs drie handjes wil worden of een hele pot.
 • Wijntje? Lekker! Evenals het tweede wijntje en ook nog wel het derde wijntje.
 • Chips die ik eigenlijk niet moet kopen, want de zak gaat zo leeg.
 • De kaas gaat niet op een boterham, maar eet ik lekker zo op.
 • Als ik ’s ochtends op mijn werk kom, haal ik eerst een cappuccino, met suiker, na de lunch neem ik er nog één en het kan zijn dat er laat in de middag nog eentje in gaat. Met suiker, alle drie.
 • Honing: in mijn thee (vijf tot zes per dag) en in mijn kwark (elke ochtend)
 • Last but not least: mijn woensdagse kokkin heeft After Eight bij de koffie, en daarvan neem ik er één of twee of …. tien

En jij? Wat heb jij voor zondes?

Totaal: 347 dagen

4 gedachten over “Het goede leven

 1. Ali! Mijn grootste zonde ken je denk ik wel: wijn! Maar he 1 rood wijntje per dag is gezond. Mijn grootste valkuilen: pizza en Lays cheese onion chips. Als ik dat toch eens kon laten staan……

 2. Al een jaar bijna zo bezig, geweldig. En weet je wat, je hebt me geïnspireerd om ook weer te gaan voor een wat lichter leven. Na een aantal halfslachtige pogingen, begin ik nu weer de smaak te pakken te krijgen. Drie maaltijden per dag en dat is het dan.
  Mijn zondes tot nu toe is een net gebakken grote gevulde koek. Die kreeg ik aangeboden op mijn werk dus echt een zonde vind ik dat dan ook weer niet. Jij zit op dag 347, ik ben op dag 19 en volg graag je lichtend voorbeeld.

Geef een reactie