Het is herfst

Het sloeg vandaag wel duidelijk toe, samen met de slagregens, het is nu overtuigend herfst geworden. Ergens zit ik me af te vragen waar de rest van het jaar is gebleven, want het lijkt ongeveer gisteren dat ik zat te puffen van de warmte op mijn balkon.

Regen

Het regende vandaag, van de vroege ochtend tot de avond. Vanochtend had ik geluk toen ik naar de sportschool ging en weer naar huis ging: het was even droog. Maar voor de rest vond ik het eigenlijk helemaal niet erg dat ik vandaag niet naar Nootdorp hoefde te fietsen. Wat een baggerweer. Er kwam zelfs nog hagel tussendoor.

Drukke dag

Sport vanochtend, daarna mijn mail induiken en ontdekken dat iedereen in het weekend op prachtige ideeën was gekomen over wat ze aan literatuur nodig hadden. Drie van die mails gingen over conferentie proceedings waar ik vorige week al mee bezig was geweest. Toen was het niet gelukt, nu wel. De collega die op zoek was naar een stel rapporten van bijna dertig jaar oud, heb ik blijgemaakt. Alle 39 downloads, rapporten en tekeningen kreeg hij van me. Tussendoor een Teams meeting, want ik had groepsoverleg. Het was druk, want we waren met zijn negenen. Vorige meetings hadden we met zijn drieën, dus dit was wel spitsuur. Verder mensen die van alles wilden hebben, waarvan ik dacht, wat is het in vredesnaam? Maar daar kom je wel achter als je ermee bezig bent. Aan het eind van de dag kwam ik erachter dat ik een vraag in Teams vergeten was. Die is nu aan mijn takenlijst toegevoegd voor morgenochtend. En dan ga ik ook verder met die conferentie. Want er zijn meer mensen die het interessant vinden.

Afsluiting van de dag

Ik was eigenlijk nog vrij vroeg vanmiddag, maar ik vond het welletjes. Ik begon een fijne hoofdpijn te krijgen. Het is goed, het was een heel produktieve dag, ik ben er wel tevreden over. Ik ga verder met kijken hoe hard het herfst is geworden. En jullie? Werkzame dag gehad?

Geef een reactie