Hoe was het jaar 2015?

Het jaar

Een jaar van trainen, nog meer trainen, afvallen, grondig afvallen en ergens eindigen waar ik mezelf aan het begin van het jaar niet had gedacht. In 2014 begon ik met een gewicht dat ik nog steeds niet precies weet, maar boven de 100 kg zat. In 2015 begon ik in januari met 95,9 kg, nu zit ik op 82,1 kg.

Trainingscijfers

www.alimolenaar.nl/aliMet mijn cijfer-tic is het leuk tellen voor deze post. Alle trainingen in een Excel-sheet gegooid, alle keren wegen, alle baantjes zwemmen, alle interval trainingen, de loopbandkwartiertjes en halve uren, de minuten doorgebracht op de roeimachine. Zelfs de minuten op de trap from hell en alle planken die ik zelf heb gedaan. In de trainingen met P kwam die ook veelvuldig aan bod.

Klaar voor wat cijfers? Mooi.
Ik ben in totaal 110x in de sportschool geweest, waarvan 47x met P. In 2015 ben ik 13,8 kg afgevallen. Wat heb ik daar allemaal voor gedaan? Nou, in ieder geval ruim een marathon gezwommen, 2118 baantjes in een 20m zwembad, maakt 42.360 meter. Ja, ik tel ze, wat moet je anders doen in een zwembad?
Ik vind roeien leuk en dat merk ik aan de cijfers: 66.598 m roeien, ruim twee en een halve marathon op de roeimachine. Vijfhonderd of duizend meter zo hard mogelijk roeien. Dat rare eindcijfer komt van die ene keer dat ik 5 minuten instelde in plaats van 1000 m.
Verder heb ik 20 ½ uur doorgebracht op de loopband met kwartiertjes en halve uurtjes en stiekem ook nog 3 uur en 41 minuten op de loopband met intervaltrainingen.
Ook zit ik wel eens op de fiets in de sportschool, maar niet al te veel omdat ik al fiets naar mijn werk, 13 km heen, 13 km terug. De crosstrainer heb ik ook gebruikt, maar niet veel, wel een heel uur in 2015. Ondanks het feit dat ik een loeihekel aan de trap heb, stond ik er toch ruim een uur op. Verder: buikspieroefeningen, nog meer buikspieroefeningen en core-trainingen

Alles achter de cijfers

Wat niet in zo’n Excel-sheet terecht komt? De keren dat ik zuchtend die lange trap omhoog ging naar de sportschool. Die school zit dus in een gebouw met een lift naar de derde verdieping en vervolgens mag je nog een lange trap op naar de ingang en die trap is ook uitstekend geschikt voor trainingen heb ik gemerkt. En als je dan van je werk afkomt en een vermoeiende dag hebt gehad en eigenlijk geen zin hebt….
De plank: blijft een dingetje bij me. Ik heb één keer anderhalve minuut gehaald, maar blijf meestal hangen rond de minuut. Ik moet zeker niet drie keer een plank doen, want gegarandeerd dat het dan bij elke poging minder is.
De frustratie over de nieuwe roeimachines waardoor mijn record naar de haaien ging. Ik zat op een gegeven moment op 4,35 min voor 1000 meter, daar kwam op de nieuwe machine gewoon een minuut bij. Het hielp niet echt dat die dingen in het begin achteruit wandelden, waardoor ik niet voluit durfde te gaan.
De trap from hell: nou ja, met zo’n benaming is het niet zo’n wonder dat ik hem niet leuk vind. Elke keer dat mijn voet te ver naar voren komt en mijn tenen plat gedrukt worden, elke keer als de verzuring toe slaat in mijn benen, vervloek ik dat ding. En toch lekker eigenwijs doorgaan.
Blessures: leuk, zo’n beklemde zenuw, maar dat betekent dus geen krachttraining, en ook niet zwemmen, want die beweging is ook een probleem. Boksen – wat ik juist leuk vind – kan ook al niet, omdat het een zelfde soort beweging is.

Blogcijfers

Met dit bericht meegeteld heb ik dit jaar 61 blogs gepubliceerd. Ik heb zelfs twee weken lang dagelijks geblogd. Nu zit ik op een blog per week, die ik meestal na de vrijdagse training met P publiceer. Even for the record: in 2009 heb ik voor het eerst een blog over afvallen gepubliceerd. Tussen 2009 en 2014 waren dat 24 blogs.
In deze kerstweken is die training- en de blogregelmaat wel anders. Inspiratie genoeg in ieder geval. Ik ben wel van plan door te gaan met regelmatig bloggen in 2016 en natuurlijk gaat dat op mijn eigen domein gebeuren.

Het vervolg

Nou, mag dat duidelijk zijn? Gewoon doorgaan, ik heb er plezier in, vind het heerlijk om me minstens eens in de week in het zweet te werken en ben blij met het resultaat. En wat ik ook leuk vind, het bloggen erover. Komend jaar wil ik daarmee doorgaan, minstens eens in de week. Tot volgend jaar.

Totaal: 200 dagen

4 gedachten over “Hoe was het jaar 2015?

  1. Super leuk Ali!! Wat een cijfers en km pff… ik word er al bijna moe van 😉
    Je hebt het aan jezelf te danken!! Super goed gewerkt afgelopen jaar! en vergeet niet dat je ook een stuk bewuster bent gaan eten, dit heeft ook zeker geholpen bij je resultaat.

  2. Wat een fantastische getallen. En wat heerlijk dat je dat allemaal ook in excel-sheets bijhoudt. Daar ben ik ook helemaal van.
    Je zo standvastig te zien afvallen in een rustig tempo geeft mij ook moed om er weer aan te gaan staan. Dus weet dat jouw blog ook andere kan motiveren. 🙂
    Ik wens je een geweldig sportief en gezond nieuw jaar toe en dat je er met plezier over zal blijven bloggen.

Geef een reactie