Intensieve week

Het is een intensieve week geweest. Ik ben namelijk vier keer gaan trainen, waarvan twee keer met trainers. Het was leuk, maar wel zwaar en blijkbaar ook vermoeiend, want vrijdag was het even klaar. Ik heb vrijdagavond even vrijaf genomen, want mijn lijf wilde even niet meedoen. Zaterdag veerde ik weer op, wie niet als je een shopafspraak hebt met een goede vriendin.

Zondag was het genoeg

tapeIk voelde zondag aan alles dat het echt even genoeg was en ben niet gaan trainen. Mijn energieniveau zat bij de benedenburen in de kelder, ik voelde me gewoon niet goed en heb de zondag lezend doorgebracht. En kletsend op een Google hangout met een vriendin. En huishoudelijk rommelend. En genietend van het zonnetje op mijn balkon. Maandag had ik nog niet al mijn energie terug, maar ik was al een eind. Dinsdag ga ik weer trainen.

Dat gewicht

Ik zit nog onder de 80 kg! Het is dus nu 79,9 kg en dat is het al twee maanden. Klein stukje victorie. Het is wel wat dubbel. Aan de ene kant mooi, want ik zit al twee maanden onder de 80. Aan de andere kant: het kost heel, heel, heel veel moeite om af te vallen op het moment. Dat komt deels door de krachttraining. P heeft me een plaatje laten zien van twee kilo vet en twee kilo spieren. Het is een duidelijk verschil en ik voel wel de veranderingen in mijn lichaam.
Maar deels ook omdat ik blijkbaar toch iets te gemakkelijk ben geworden en daardoor val ik niet meer af. En dat heb ik al eerder gezegd en vervolgens handel ik er niet naar.

De uitdaging

Tijd voor drastische maatregelen. Ik volg het blog van Marlies, zij vindt het leuk om elke maand een uitdaging aan te gaan, deze maand is het: geen alcohol drinken. Goed als je dat op 1 augustus leest. Ik ga meedoen. Zou niet zoveel moeite moeten kosten omdat ik het vorig jaar ook gedaan heb. Het enige is, wat zij ook zegt, terrasje, lekker weer, wijntje… Oh nee, water dus. Want dat heb ik wel besloten, dat ik niet aan de mierzoete van kunstmatige suikers aan elkaar hangende alternatieve drankjes ga. Thee, water, koffie, cappuccino met suiker mag nog net van mezelf.
Kom, welke mede-afvaller doet met me mee? Kunnen we elkaar steunen.

Totaal: 1 jaar, 47 dagen

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

2 gedachten over “Intensieve week

  1. Tja, voor mij is het niet zo moeilijk om geen alcohol te drinken dus ik wil best met je mee doen (maar telt het ook als ik geen mede-afvaller ben? 😉

Geef een reactie