Jaaroverzicht 2016, over trainen, trainers en afvallen

Het jaar

Het was een jaar van sporten, afvallen en uitdagingen. Met mijn gewicht eindigde ik in 2015 met 82,1 kg. Dat was bij de eerste keer wegen in januari weer omhoog naar 83,5 kg, maar eindigde eergisteren op 77 kg. Het laagste gewicht in 2016 was 75,7 kg. Concreet gewichtsverlies over 2016: 6,5 kg.

De uitdaging

Dit jaar voor het eerst: uitdagingen. En de eerste op sportief gebied was de plank. Het is voor mij een oefening met frustratie omdat mijn record 1 minuut 32 was. De uitdaging was de twee minuten te halen en dat is gelukt! Ik heb een plank van twee minuten gehaald! De volgende uitdagingen waren op opruimgebied vanwege de verbouwing van de badkamer. December heb ik overgeslagen maar in januari wil ik weer een uitdaging. Toch maar die push up? Of anders de wall sit?

Trainingscijfers

Ook dit jaar weer een excelsheet met cijfers, en de grootste lol is daarbij natuurlijk dat ik 2015 en 2016 kan vergelijken. Voorgaande jaren heb ik het niet zo grondig bijgehouden. Waar die cijfers in ieder geval verhelderend voor werkten: mijn trainingsbezigheden zijn wel enigszins verschoven. Ik heb 42 keer met een trainer in de sportschool gestaan, waarvan 39 keer met Pedro die eind november weg ging. In december heb ik 3 keer met Bert gewerkt. Zelf heb ik nog 105 keer in de sportschool gestaan. Dat is dus in totaal 147 keer vrijdagochtenden, zondagmiddagen, dinsdagavonden, donderdagavonden, een enkele woensdagavond, soms overdag doordeweeks. En ik vind het nog leuk ook.

kerstkaart2016

Mijn ruime marathon zwemmen van vorig jaar heb ik overtroffen: 2254 baantjes, 45.080 meter. Voor een mooi rond cijfer had ik dus vanochtend mogen stoppen bij acht baantjes.
Die andere marathon namelijk roeien, wat ik 98x heb gedaan, levert 58.189 meter op. Dat was vorig jaar ruim 8000 meter meer.
Veel lopen: ruim 19 uur waarvan zo’n 16 uur in intervaltrainingen, daar zit een stevige verschuiving, vorig jaar was het andersom. De crosstrainer heb ik dit jaar veel gebruikt, daar stond ik ruim 13 uur op. Trouwens onder het genot van heel veel National Geographic documentaires, met dank aan de nieuwe apparaten bij Health City.

En andere oefeningen?

Touwtje springen met wisselend succes, soms kan ik eindeloos door springen, andere dagen haak ik om de tien sprongen in dat touw. Walking lunges, Pedro of Bert zijn er goed in extra gewichten in mijn handen te stoppen, zelf doe ik het meestal zonder gewicht. De trap from hell heb ik dit jaar overgeslagen: 4,5 minuut en toen heb ik het rotding uit mijn repertoire geschrapt. En ook nog Body Balance waar ik veel te weinig heb gestaan, namelijk zes keer. Dat wil ik volgend jaar meer doen. Core training, meestal zit ik me op zondagmorgen te bedenken waarom ik dat zo graag doe. Ik ben er 22x geweest dit jaar. Pedro heeft een krachtschema gemaakt voor mij, dat gebruik ik nog steeds.

Blogcijfers

Het is niet eens zo extreem veel geweest dit jaar. Met dit blog meegeteld: 83 blogs. Het blijft leuk om te doen, en de enthousiaste reacties lezen is ook enorm leuk. Ik heb zelfs een aantal maanden maandoverzichten gemaakt. In 2017 blijf ik gewoon doorgaan en dan probeer ik de regelmaat erin te houden. Eens per week mogen jullie een blog van me verwachten. Een fijn en gezond 2017 toegewenst.

2 gedachten over “Jaaroverzicht 2016, over trainen, trainers en afvallen

  1. Op de foto’s zie je er geweldig gezond uit. Houden zo!
    En natuurlijk blijf ik jouw blog met veel belangstelling volgen. Altijd motiverend te lezen hoe je toch steeds weer wat bereikt.
    Voor jou dan ook vooral heel veel plezier met je gezondheid in 2017.

  2. Ik blijf het knap vinden dat je het vol blijft houden en dat je het nog leuk vindt ook 🙂
    Een veilige jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar… en tot gauw!

Geef een reactie