In het kader van doelen en lichtpuntjes

Doelen stellen

doelenSoms denk je, het moet kunnen. Het moet ook kunnen, zo’n doel van 78 kg dat ik mezelf in maart stelde. Dat moest lukken voor 1 juli, want ik woog op dat moment 80,4 kg. Nou, dan moet ik dus nu nog 5 kg afvallen. Het was namelijk afgelopen vrijdag 83 kg en dat viel me eigenlijk vies tegen. Ik had met Pedro nog geappt dat hij burpees zou doen als ik was afgevallen, maar helaas mag ik ze zelf gaan doen en wel 13, eentje voor elk ons dat ik ben aangekomen. En ik ben werkelijk enorm dol op burpees.

En wat gaan we er aan doen?

Ik ga mijn schema’s maar weer opzoeken. Blijkbaar was ik wat minder streng geworden voor mezelf en ging ik weer voor lekkere dingen die niet persé supergezond waren. Mijn voedingsschema’s worden dus deze weken weer mijn leidraad. De weekenden sla ik over, het aanstaande weekend ben ik op stap, het weekend daarna ook, dan wordt het gewoon te lastig. Ik hou me wel in.

Training

Het scheelt dat mijn kuit zo goed als genezen is. Ik heb weinig tot geen cardio gedaan omdat je daar toch vaak je benen bij moet gebruiken. De loopband met sprintjes sla ik nog maar even over, maar ik kan wel de crosstrainer gebruiken en de loopband voor gewoon lopen. Touwtjespringen kan ik ook nog proberen. De krachttraining met Pedro afgelopen vrijdag ging lekker, ik ging er gewoon weer voor. Alles waarbij ik mijn kuit belastte – onder andere met slee met gewichten duwen, pffff – ging prima.

En in het kader van de lichtpuntjes

  • Die man die ik vorige week zondag tegenkwam bij Health City en me vertelde dat hij grote bewondering had voor de manier waarop ik was afgevallen en was veranderd.
  • Het interview bij @iPixtitude, ik mocht een aantal pittige vragen invullen. Het eindresultaat is heel leuk geworden en ik heb heel veel enthousiaste reacties gehad. Ik ken haar van Twitter, heb haar ontmoet bij de Blogpraat meeting en ze heeft mijn logo ontworpen.

En? Zijn er nog mensen met eigen lichtpuntjes?

Totaal: 1 jaar, 353 dagen

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

1 gedachte op “In het kader van doelen en lichtpuntjes

  1. Mijn lichtpuntje: jouw doorzettingsvermogen er helemaal voor te gaan. Daar trek ik me ook maar even aan op. Ook ik heb het moeilijk de laatste tijd en ben de afgelopen maanden door stress 3 kilo aangekomen. Ik ga vandaag maar weer eens rennen. Heb ik al te lang niet meer gedaan.
    Mijn doel? In ieder geval onder de 85 kilo gaan komen.

Geef een reactie