Over mijlpalen en hard werken

P was er vandaag niet. Snipverkouden. Dat betekende dus dat ik geen high five kreeg toen ik de weegschaal vanochtend bekeek.

afvallen

Vanochtend stond ik even te peinzen: hoeveel was het ook alweer vorige week? Toen realiseerde ik me dat ik toen boven de 77 kg zat. En nu 76 kg. En dat is een mijlpaal. Toen ik begon, bijna twee en een half jaar geleden, zat ik boven de 100, namelijk 101,4 kg. Dat betekent dat ik ruim 25 kg ben afgevallen.

Vijfentwintig

Ruim 25 kg dus. Dat mag best even benadrukt worden vind ik zelf. Daar ben ik dus nu druk mee bezig. Gelukkig had ik daar ook hulp bij (joehoe P!!!) en daar mag ik hem wel heel erg voor bedanken. Een trainer erbij betekent net even wat extra moeite doen. Het betekent ook dingen doen waar ik in mijn eentje niet opgekomen was. Hallo krachttraining. Hallo andere voeding. Zeker vanaf vorig jaar is het hard gegaan. Halverwege vorig jaar toen ik met de andere voeding begon, zat ik op 91,2 kg. Er is dus 15 kg in anderhalf jaar afgegaan. Dat is veel. Maar ik heb het eerder gezegd: afvallen is hard werken. Oh, en iedereen die denkt: waarom twee bonnetjes? Ik wilde zien of het verschil maakt, wegen, hard trainen en dan weer wegen. Dat maakte in mijn geval dus absoluut geen verschil. Echt totaal niet.

Uitdaging

Wel over nagedacht, nog niets aan gedaan. Wel aan vriendin J adresje gevraagd waar zij haar rommel kwijt was geraakt met haar verhuizing. Voorbereiding is dat. Sommige dingen zijn vrij gemakkelijk, zoals schoenendozen in elkaar stampen. Andere dingen, zoals de boekenkast die ook in de rommelkamer staat, zullen wat meer tijd nodig hebben. Het plan was wel iets te doen dit weekend. Het komt allemaal wel goed voor half november als ze met de badkamer beginnen.

Totaal: 1 jaar, 114 dagen.

1 gedachte op “Over mijlpalen en hard werken

  1. Vijfentwintintig kilo!!! Je bent een kwart lichter geworden. Dat is niet niks. Dat is gigantisch. En dan ook nog aan de gang met je nieuwe uitdaging.
    Misschien soms een knie wat overbelast, een nek wat te ver gedraaid of even geen zin maar je doet het toch maar mooi steeds weer en weer. Gefeliciteerd.

Geef een reactie