Oktober opruimmaand

De uitdaging

Daar heb ik even over nagedacht, omdat ik eigenlijk geen goed idee had. Maar ik kwam erop tijdens een telefoongesprek met vriendin W. Die zei dat ik het niet over een prestatieboeg moest gooien, maar iets heel anders moest kiezen, bijvoorbeeld mijn rommelkamer opruimen. Nou gaat er in november een aannemer komen die mijn badkamer gaat verbouwen en ik ben bang dat ik dan toch ruimte moet maken. Mijn buren zijn net bezig geweest. Die hebben me verteld dat nieuwe badkamerdingen groot zijn en veel ruimte innemen.
De rommelkamer dus. En als ik dan toch bezig ben: de badkamer. Daar heb ik namelijk drie kastjes die alle drie propvol zitten met weet ik veel wat. In de nieuwe badkamer krijg ik één kastje met twee laden dus ik moet echt opruimen.

Da’s toch geen uitdaging?

uitdagingIk hoor het mensen al zeggen. Geloof me, voor mij is het een uitdaging. Ten eerste houd ik gewoon niet van huishouden, ik heb niet voor niets een werkster. Ten tweede staat er een hoop troep waarmee ik naar grof vuil moet, of naar de kringloopwinkel. Ik word al moe als ik er aan denk. Ten derde ben ik heel goed in kettingklusjes verzinnen. Je begint aan het ene en komt tot het besef dat je het volgende ook moet aanpakken. Zie rommelkamer – badkamer. Ik heb in mijn achterhoofd ook al keuken. Daar staan dingen in de kasten die ik er elf jaar geleden in heb gezet en er niet meer uit zijn gekomen. Maar dat is een leuke voor november, hoewel dan die badkamer al genoeg uitdaging is.

Nieuwe schoenen

Ik heb nieuwe schoenen. Ik heb een hekel aan nieuwe sportschoenen, maar ik moest wel, want ik kreeg blaren in de oude door de kapotte binnenvoering. Op die nieuwe schoenen heb ik zondag heel enthousiast een sprinttraining gedaan. En dat is misschien wat verkeerd gegaan. Ik heb normaal al de neiging tot stampen als ik ren. En nu met nieuwe stuggere schoenen heb ik er niet voldoende op gelet, met als gevolg een rechterknie die weer even extra aan het opspelen is. Dat is vervelend, op zijn zachtst gezegd. Het levert ook wat twijfel op omdat ik morgen wilde gaan trainen en nu denk ik het maar even niet te doen. Even de knie wat rust gunnen.

Totaal: 1 jaar, 110 dagen

6 gedachten over “Oktober opruimmaand

 1. Wat een uitdaging! Heel erg leuk dat je nu zoiets hebt bedacht voor deze maand. Dat doet me denken aan dat ik jarenlang elk jaar een motto had waar ik me dat jaar aan ging houden en dat waren heel uiteenlopende zaken. Het houd je lekker bezig en het levert ook nog tevredenheid op. Succes.

 2. Wil je niet te dicht bij mij in de buurt komen ik ben bang voor besmetting.
  Na de verhuizing heb ik een kamer en kelderbox waar nog van alles staat.
  Ik denk dat ik raad van een collega ga opvolgen als ik aanval van opruimwoede krijg
  Dat is stil in een hoekje gaan zitten en wachten tot het overgaat.

 3. Opruimen is zeker een uitdaging! En ook ik heb de neiging om dan in eens overal bezig te zijn i.p.v. een ding echt goed aan te pakken. En dan wordt het dus, ja, niet echt het resultaat wat ik wilde….. deze week ff de badkamer proberen aan te pakken. Laban kan de oplader van zijn tandenborstel niet vinden en achter al die flesjes, doosjes, zeep en wat nog alles…..ben benieuwd

 4. Geen uitdaging? Geen uitdaging?! De dag dat ik een keer ECHT kan opruimen is waarschijnlijk de dag dat een aantal mensen eerst van verbijstering omvallen en daarna gek van blijdschap worden 😉 Ik vind het een enorme uitdaging (en ik doe er lekker niet aan mee… mijn rommelkamertje is nog ongeveer toegankelijk en dat is voor nu nog even genoeg 🙂

 5. Goh, dan ken je iemand toch al ruim 39 jaar, en dan kom je er dankzij een email handtekening met websitevermelding nu pas achter dat die iemand al een hele tijd blogt. Over dark horses gesproken. Tsja, ook ruim 39 jaar is blijkbaar niet lang genoeg om alles van elkaar te weten. Je kent mij, ik ben geen digibeet, maar ook zeker geen grote internet fan. Maar als ik heb uitgevonden hoe het werkt, ga ik je volgen.

  Oh, hoeft niet meer, staat hieronder zie ik. Handig …

Geef een reactie