Ontspanning en inspanning

Het viel een beetje tegen vandaag, het gewicht dus, niet de training, die was lekker. Vermoeiend, maar lekker. Er was 3 ons vanaf, 81,2 kg dus. Ik had me bij de borrel van gisteren keurig netjes aan twee wijntjes gehouden, maar die waren dus gezellig blijven plakken.

Vandaag fijn conditietraining, dat is dus het soort training waarbij ik blij ben dat ik aan het eind nog kan praten, want dat betekent dat mijn conditie vooruit gaat. P heeft wel uitgevonden hoe je een interval op de loopband instelt, dus daar mocht ik mee beginnen. Een sprint van 45 seconden, dat is wel lang, zeker als je dat tien minuten lang doet, met 30 seconden rust tussendoor.
Daarna een circuit met als topper het touw, 30 seconden lang touw op en neer bewegen, waarbij na 5 seconden mijn armen al denken, doe het zelf maar. In mijn top-twee van minder leuke dingen wisselt dat touw regelmatig van notering met de trap-from-hell.
Daarna, voor het eerst in de trainingen met P, fietsen. Ik fiets dagelijks, dus je zou denken, eitje. Nou, een hardgekookt eitje misschien. Twee dingen: 1: op een fiets kan je ook een interval doen, en 2: dat valt nog vies tegen.
De plank was de traditionele afsluiter van vandaag. Ik gebruik hem zelf meestal ook als afsluiter, dus daar heb je de traditie. P informeerde of ik het programma Mindfuck wel eens had gezien, nou weinig dus. Het advies dat hij uit dat programma me meegaf was doen alsof er heliumballonnen aan mijn heupen zaten die me omhoog zouden houden. ballonnenDaar ging ik dus, ballonnen, ballonnen, oei pijnlijke teen, ballonnen, ballonnen, pijnlijke teen, ballonnen.

Ik eindigde op 1.22, een nieuw record. En de ballonnen werkten gek genoeg ook, want ik dacht zoveel aan ballonnen dat ik vergat mijn houding te veranderen, iets dat me meestal nekt. En ik heb er iets van geleerd, want een goede starthouding werkt wel bij een plank.

Moraal van het verhaal: ontspanning en inspanning gaan niet helemaal samen als je serieus aan het afvallen bent. In ieder geval geen ontspanning met wijntjes, wat me overigens niet belet om af en toe gezellig een wijntje te nemen. Het leven moet wel leuk blijven.

Totaal: 229 dagen

1 gedachte op “Ontspanning en inspanning

  1. Man, man, man, je doet het zo fantastisch! Hoe kun je nou teleurgesteld zijn? Al 229 dagen bezig en met zulke resultaten! Van mij mag je jezelf wel een bosje ballonnen geven om dat te vieren.

Geef een reactie