Over calorieën tellen

Bij afvallen is het redelijk eenvoudig: ieder pondje gaat door het mondje zoals een oud-collega altijd zei. Toen ik begon met afvallen wist ik ook wel waar het aan lag: iets te veel pizza’s, afhaalmaaltijden, chips, pinda’s, wijntjes, portjes, kortom: te veel eten. Maar ja, het is allemaal zo lekker. En sporten was toen ook nog niet aan de orde, dus veel verbranden deed ik niet.

Weight Watchers

Hier ben ik wel wat kilo’s mee afgevallen. Weight Watchers werkt met een puntensysteem waarbij je per dag een aantal punten krijgt. Alles wat je eet krijgt een aantal punten. De eerste keer dat ik met het boekje de supermarkt in ging en alles daarin opzocht, schrok ik me te pletter bij sommige dingen. Diepvries kant en klaar maaltijden krijgen bijvoorbeeld enorme puntenaantallen, dat komt voornamelijk door de saus die gebruikt werd.

Calorieën tellen

tellenDrie jaar geleden begon ik weer met afvallen. Ik begon weer aan de Weight Watchers, maar het puntensysteem was veranderd en ik kon er niet meer mee omgaan. Van Pedro kreeg ik voedingsschema’s die ik heel streng aanhield in het begin. En het werkte als een trein. Het hielp dat ik met sport ook fanatieker was geworden en de sportschool niet alleen sponsorde. Door het puntensysteem van de Weight Watchers had ik wel wat kennis opgedaan wat je moet vermijden als je wilt afvallen. Calorieën tellen heb ik eigenlijk nooit gedaan. Tot afgelopen week. Een blogger die ik volg telt fanatiek calorieën en raadde aan om dat te doen. Dus ik had My Fitness Pal gedownload op mijn telefoon. Ik heb het ding na twee dagen er weer af gegooid. Ik werd er zwaar neurotisch van. Ieder hapje apart invoeren en te horen krijgen als ik over het aantal eiwitten of koolhydraten van de dag heen gaat. En dan zien dat je over het aantal calorieën van de dag heengaat, terwijl je het idee hebt, als altijd, dat het best wel goed gaat.

Moraal van het verhaal

Het zal heel veel mensen helpen, dat calorieën tellen, maar mij niet. Het is voor mij gewoon niet goed als ik teveel over afvallen en minder eten ga nadenken, want daar ga ik juist van eten. Ik houd het dus gewoon bij mijn schema’s en mijn eigen ideeën over gezond eten en houd me ver van calorieën tellen.

Totaal: 2 jaar, 60 dagen, 81,1 kg

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Eén gedachte over “Over calorieën tellen

  1. Beetje aan de late kant, maar… GROOT GELIJK! Ik vrees dat ik bij de derde melding dat ik over een of andere drempel gegaan was met mijn mobiel was gaan smijten. Val je wel van af, hoor, maar dan in je portemonnee 😉

Geef een reactie