Over doelen stellen en sporten

Het lijkt zo eenvoudig, naar de sportschool en sporten maar. Dat is de afgelopen drie maanden wat moeilijker gebleken dan het lijkt. Tijd om doelen te stellen.

Gewicht

Dat blijft een dingetje en is de afgelopen maanden iets teveel een dingetje geweest naar mijn zin, want ik zit boven de 80 kg en kom er niet onder. Vorige week was het 80,2 kg, deze week was het 80,4 kg. Mijn laagte record, 75,7 kg, was in november. Daarna is het eigenlijk alleen maar omhoog gegaan. Dat moet veranderen. Vorig jaar zat ik rond deze tijd op hetzelfde gewicht als nu. Drie maanden later zat ik twee kilo lager. Dat moet nu weer kunnen. Per 1 juli is mijn doel 78 kg. Een voorzichtig doel, maar wel realistisch.

Training

spreukDe afgelopen vier dagen ben ik drie keer in de sportschool geweest. Het kwam toevallig zo uit. Donderdag was ik vrij en ben ik geweest. Vrijdag ga ik altijd, zelfs als mijn trainer ziek is, zoals deze week. Zondag probeer ik te gaan en dat was de afgelopen weken ook niet echt gelukt, maar vandaag dus wel. Donderdag heb ik het krachtschema van Pedro er weer bij gepakt en dat was lekker trainen. Vrijdag en vandaag heb ik me op cardio gegooid. Vanaf april ga ik weer bowlen op de dinsdag, eens in de twee weken. Dan ga ik de ene week bowlen, de andere week trainen en dan wil ik dat krachtschema er weer bij pakken. Dan wordt het vrijdag met Bert trainen, zondag trainen en dinsdag om de week naar de sportschool. Bowlen is ook sport vind ik.

Nostalgie

Had ik drie jaar geleden gedacht dat ik zo fanatiek zou gaan sporten? Niet echt. Vroeger op school ben ik niet echt een sportliefhebber geweest. Ik ben al jaren lid van Health City, maar een groot deel van die tijd heb ik de sportschool gesponsord. En het is merkwaardig, maar ik vind het tegenwoordig heerlijk. Het is echt een belangrijk deel van mijn leven geworden. Het kost veel tijd, maar geeft me enorm veel energie en dat is lekker. En daar ga ik komende tijd mooi mee door.

Totaal: 1 jaar, 276 dagen

Geef een reactie