Over gewicht en sport

Het was warm deze week en dat had invloed op mijn slaap. Het is deze week twee keer gebeurd dat ik om 6 uur wakker werd en er maar uit ben gegaan. Op zo’n moment weer in slaap vallen zorgt ervoor dat ik de rest van de dag als een zombie rondloop. Het zorgt er ook voor dat ik rond 3 uur ’s middags zowat in slaap val.

Voeding

Ondanks alle goede voornemens, opletten, minder snoepen, goed eten, is het wat minder goed gegaan deze week. Dat lag onder meer aan het feit dat ik niet aan een enorme reep chocola voorbij ben gelopen en op woensdag meer dan één wijntje heb genomen bij toneel. En er was wel meer deze week. Het bleef niet zonder resultaat, volgende week tien burpees, want ik ben gewoon weer aangekomen, ik zit nu op 82,7 kg. En misschien moet ik die burpees gewoon ook thuis gaan doen, elke keer als ik zondig, wellicht dat ik dan afval.

Gewicht

gewichtWeer gezond, betekent weer trainen. Dus ik ben zondag mijn krachtschema gaan doen en dinsdag heb ik fijn cardio gedaan. Beide keren heb ik het zwembad overgeslagen omdat ik er domweg geen zin in gehad. En beide keren had ik eigenlijk geen zin in trainen en ben ik toch gegaan. Vrijdag weer met Pedro, die – terecht – me op mijn kop gaf toen ik toegaf niet echt opgelet te hebben deze week. Hij traint me, ik moet de rest zelf doen en vooral geen boodschappen gaan doen als ik honger heb. Ik mocht fijn weer dingen gaan doen en onder andere een enorme bokszak van 30 kg omgooien. Ook mocht ik weer sleetje duwen. Dat is bij Sky Health voor iedere trainer wel een hobby, soms gaan ze zelf op dat ding staan, bij mij waren het gewichten die erop lagen.

Beloning

Ik zat mijn sportleggings te bekijken deze week. Die dingen gaan na één keer dragen in de was, omdat ze dan gewoon drijfnat zijn van het zweet, maar daardoor beginnen ze er behoorlijk verwassen uit te zien. Ik ga mezelf dus belonen met nieuwe sportleggings als ik weer onder die 80 kg zit.

Totaal: 2 jaar, 25 dagen

Foto: PIxabay, CC0 gebruik

Geef een reactie