Over grenzen

Kuit

Deze week ben ik twee keer zelf wezen trainen, voornamelijk cardio. Vrijdag ben ik weer gaan trainen met Pedro en daar had ik zin in. We zijn nog steeds mijn kuiten aan het trainen. Helaas ging ik bij een looptraining net weer door een grens, want daar was het weer, de pijn in mijn rechterkuit. Ik kreeg er zoveel last van dat we zelfs voortijdig zijn opgehouden en Pedro mijn kuit heeft gemasseerd om hem een beetje los te krijgen. Mijn humeur was dus niet al te geweldig toen ik naar Health City ging. Het werd een beetje beter toen ik op de weegschaal ging staan. Zes ons afgevallen, 81,3 kg, met andere woorden: Pedro mag burpees doen. Maar het was weer fors minder toen ik tot de ontdekking kwam dat ik mijn badpak had vergeten. Geen zwembad dit keer.

Grenzen

schoenenIk dacht dat ik na een aantal jaar intensief sporten toch wel redelijk door had waar mijn grenzen liggen. Maar het blijkt maar weer dat het af en toe erg makkelijk is een grens te overschrijden. De zweepslag in mijn linkerkuit is genezen, daar heb ik geen last meer van, maar die rechterkuit is andere koek en zal ik toch echt moeten trainen. Daar komt bij dat mijn sportschoenen me eigenlijk niet helpen en me nooit helemaal zijn bevallen, ik mis mijn oude Nikes. Vriendin W was daar kort en duidelijk over: cut your losses: nieuwe kopen. Met het aantal uren dat ik in de sportschool doorbreng is het ook wel te rechtvaardigen.

Plannen

Ik ga deze week voorzichtig door met trainen. Met het krachtschema kan ik mijn kuit aardig ontzien, wel ga ik wat extra met die kuit aan de slag, puur om hem te oefenen. Vaag plan voor deze week is wel een dagje vrij nemen en dan wellicht weer eens een sportmassage boeken. Als iemand een goede weet in Den Haag en/of omgeving, mag die het zeggen.

Totaal: 2 jaar, 46 dagen, 81,3 kg.

Foto: Bruno Nascimento op Unsplash

1 gedachte op “Over grenzen

Geef een reactie