Over schoppen en zin hebben

Zin hebben in sport, daar ontbreekt het me op het ogenblik een beetje aan. Het zal aan de winter liggen waar ik elk jaar slechter tegen lijk te kunnen. In ieder geval kost het me moeite om te gaan sporten. Dat was dus ook de reden dat ik vandaag twee schoppen heb gekregen om me naar de sportschool te krijgen. Van Martha die zelf niet kon vanwege twee blauwe tenen en van Jannie, een trouwe lezer die het flauw vond dat ik niet ging. Het heeft geholpen, ik ben gegaan en heb me in het zweet gewerkt. Eerlijk is eerlijk, als ik er eenmaal ben, gaat het prima.

Verkoudheid

De restanten van de verkoudheid hebben me wel parten gespeeld de afgelopen week. Vorige week vrijdag met Bert was de laatste keer dat ik heb gesport en dat zorgde ervoor dat het deze week bar hard werken was. Ik verlangde bijna terug naar Pedro (joehoe Pedro!). Bert hield wel wat rekening met die mindere energie, maar voor de rest mocht ik gewoon alles doen wat hij in zijn schema had. En dat was aardig wat, inclusief een nieuw apparaat waarvan ik zelf de loopband aan de gang mocht krijgen. Het gewicht was wat minder of liever gezegd wat meer, want ik woog 78,3 kg. Iets te nonchalant geweest duidelijk. Komende weken er gewoon weer beter op letten.

Massage

massageIk had al een tijdje last van pijnlijke spieren in mijn nek en schouders maar had het vakkundig genegeerd. Deze week besloot ik dat het niet vanzelf overging en heb een afspraak gemaakt voor een sportmassage. Vrijdagochtend lag ik dus op een massagetafel bij een vrouwelijke masseur die de knoopjes er grotendeels uit heeft gekregen. Er moet nog een extra afspraak komen om het er helemaal uit te krijgen, maar dit resultaat is al fijn.

De uitdaging

Gisteren was het even februari. Ik kreeg vrienden over de vloer die Kolonisten van Catan kwamen spelen en ik had er gewoon geen zin in. Dus ik heb Port genomen, en wijn, en likeur. Vandaag weer in het gareel. Het is goed zo. Januari duurt nog even.

Totaal: 1 jaar, 213 dagen

Foto: Pixabay, CC0 gebruik.

1 thought on “Over schoppen en zin hebben

Geef een reactie