Over halve trainingen en halfvolle glazen

Mijn hart zat er niet zo in vrijdagochtend. Dat kan misschien liggen aan het feit dat ik nauwelijks buiten al een bui hagel op mijn hoofd kreeg. Ik mopperde dus onderweg over het weer en mijn handschoenen. En ik mopperde tegen Pedro over het weer, was aan het wensen dat het al april was, en zat de halve training te denken dat er een verkoudheid onderweg was. Verschillende oefeningen kwamen dus niet helemaal tot een goed einde, en het was wat minder lekker dan anders. Die plank aan het eind… Pedro heeft gelijk, het zit tussen mijn oren. Plank nr. 1 eindigde na 35 seconden, plank nr. 2 – met de dreiging van een burpee voor elke seconde die ik onder de minuut eindigde – kon ik dus beëindigen met dertien burpees.

Het glas is halfvol

glasBij baantje nr. 10 in het bijna lege zwembad van Health City daagde het bij me. Dat ik kan wensen dat het al april is, en dat ik een winterslaap kan houden, maar allebei zijn onmogelijk en ik moet er dus maar het beste van maken. Eerst nog even januari, februari en maart door. Bij baantje nr. 20 was mijn humeur omgeslagen en besefte ik ook dat ik bij die laatste plank eigenlijk gewoon geen zin meer had. De balans plank – burpees was nog redelijk gebleven, maar meer ook niet. Daar ga ik dus weer op trainen, elke dag. Ik heb twee minuten gehaald, dat moet weer kunnen. En voor de rest lieve lezers, maken we er wat van. Dat glas is niet half leeg, het is half vol. Doen jullie mee?

Goede voornemens

Bij baantje nummer 25 had ik besloten dat ik op de helft van mijn aantal baantjes was en dat ik niet meer zou zeuren. Nou heb ik me dat wel eens vaker voorgenomen en ben ik een typische Nederlander, dus dat zou wel eens moeite kunnen kosten. Een weddenschap dus: vijf burpees voor elke keer dat ik zeur. Met als voorwaarde dat ik helemaal eerlijk ben, anders wordt er natuurlijk geen burpee gedaan. Tot nu toe gaat ie prima. Vijftig baantjes gezwommen, natte en droge sauna gedaan, erwtensoep gegeten, handschoenen gekocht. Vrijdagmiddag boodschappen terwijl geloof ik half Den Haag in die Albert Heijn stond. Vrijdagavond door een nat en later besneeuwd Den Haag naar een toneelvoorstelling gegaan. Niet gezeurd. De stand staat nog op nul. Die plank begin ik op zaterdag weer mee. Het matje ligt klaar.

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Eén gedachte over “Over halve trainingen en halfvolle glazen

  1. Meedoen? Niet meer zaniken? Ik ben een Hollandert! Dat red ik nooit 😉
    Maar ik beloof dat ik mijn best zal doen om dat halfvolle glas wat vaker te zien… al moet ik de bovenste helft er zelf uitdrinken!

Geef een reactie