Over zin hebben en doorzetten

Ik had het er vanmiddag over met een vriendin. Ik vertelde haar dat ik me had aangemeld bij Mulder Sport en dat gewoon meteen voor een jaar had gedaan. Want, zo vertelde ik haar, ik ken dat, anders gebeurt er gewoon niets. Plus dat ik meteen een kennismakingsafspraak heb met een trainer die me van alles gaat vertellen. Dat gaat woensdagmiddag gebeuren. En dan kan ik fijn aan de gang daar met de Milon cirkel, gewoon fitness, groepslessen en ik hoop ook zwemmen.

Energie hebben

Het is al een tijdje een probleem. In het begin van de coronaperiode kwam het echt door het ongewone dat ik echt totaal geen zin had. Nu gaat dat wel beter, maar er zijn nog steeds periodes dat ik denk, de groeten, ik doe gewoon niks. Dan heb ik gewoon geen energie om ook maar iets te doen. En voor sommige dingen die bijvoorbeeld onder werk vallen, moet ik echt gewoon zin maken. Ik ben namelijk erg goed in dingen voor me uit schuiven. Het goede voornemen voor deze week is dus zo’n schuifding onder handen nemen en ermee door te zetten.

Afbeelding van AJS1 via Pixabay

Bloggen, zin hebben en doorzetten

Ik blog dus al bijna zes maanden elke dag. Elke dag! En er zijn inderdaad dagen bij dat ik denk, oh help, wat moet ik nu weer doen, of: ik heb geen zin. En toch staat dat blog er, elke dag. Het is eigenlijk wonderlijk als je erover nadenkt.

1 gedachte op “Over zin hebben en doorzetten

Geef een reactie