Plannen voor mijn huis

Ik hing vanmiddag bijna een uur aan de telefoon met een vriendin die bezig is met een huis kopen en vol met plannen zit. Een paar van die plannen heeft ze ook al uitgevoerd. Het bracht mij aan het denken. Ik heb mijn huis vijftien jaar geleden gekocht, alle meubels erin gezet die ik in mijn vorige huis al had en eigenlijk weinig veranderd. Ja, zeven jaar geleden heb ik een nieuw bed gekocht, maar verder niet.
Wat doe je met je vakantiegeld als je niet op vakantie gaat? Op je spaarrekening zetten, waar het niets oplevert en gewoon geparkeerd staat. Maar ik kan het ook fijn uitgeven aan nieuw meubilair. Een nieuwe bank bijvoorbeeld mede ingegeven door het feit dat ik altijd hang, maar mijn gasten zitten en niet bepaald comfortabel als ik hun gezichten zie. Daar ga ik dus naar kijken. Nieuwe gordijnen, of rolgordijnen, of zonwering, iets dergelijks, daar ben ik nog niet over uit. Feit is wel dat de zon ’s ochtends mijn huis binnenkomt tot in de middag en het behoorlijk warm kan worden. Ik los het nu op met gesloten gordijnen, maar dan wordt het wel donker.
Een nieuw bureau. Het voldoet gewoon niet meer, teveel rommelplekken, te weinig werkruimte. Met al dat thuiswerken moet ik toch eens een beter plekje verzinnen.
Een tv, de mijne is al een aantal jaren oud, is al een keer gerepareerd en moet toch vervangen worden, ook met alle nieuwe ontwikkelingen die je de laatste jaren hebt.
Plannen genoeg dus, komende tijd maar eens over nadenken.

Geef een reactie