Rustige zondag

Het weer was niet zo geweldig vandaag, bleef een beetje druilerig. Maar het maakte niet uit, een vriendin zou langs komen, nog voor mijn verjaardag en we hebben eigenlijk een heel leuke middag gehad. Beiden hadden we niet veel energie, dus het was wel goed zo.

Normale zondag

Normaal zouden we dus op zo’n dag het centrum van Den Haag gaan bezichtigen, winkels binnenlopen en lekker rondkijken. Vervolgens zou er een lunch aan te pas komen met muntthee erbij, traditie. Dan nog meer winkels en het zou een leuke dag zijn. Nu, met alle coronamaatregelen hadden we dus afgesproken dat ze bij mij zou lunchen en dat we misschien een stuk zouden wandelen. Die lunch werd dus een pastasalade, heel simpel, pasta, komkommer, snoeptomaatjes, klein blikje tonijn, salade uitjes, en geitenkaas. De munt had ik ook in huis gehaald.

Vandaag

Rust, thee, filmpjes en praten, voornamelijk over corona en dergelijke. Dat we geen van beiden de maatregelen helemaal begrepen. Haar werk, mijn werk, vooruitzichten voor werk van beiden. Zij werkt in de toeristenindustrie dus dat is helemaal ingestort. Mijn werk gaat ook niet zo florissant, maar we leven nog wel. Films, we hadden geen van beiden behoefte aan spannende dingen, dus wat hebben we gekeken? Nou The lady and the Highwayman, een film die eruit ziet of er bezuinigd is op de gezichtsuitdrukkingen, maar wel ontzettend lief en leuk is. En George and the Dragon, ik mag wel graag naar James Purefoy kijken in deze film die ook wat beter is qua acteren. Het budget was ook wat hoger, want die draak zag er leuk uit.

George and the dragon

En we hadden het over afspraken. Beiden waren we het erover eens dat die plotselinge leeg geveegde agenda zijn voordelen had. Geen verplichtingen, geen afspraken, geen – ik moet om 4 uur ergens zijn elke week – het heeft wel iets. Als je dan aan het eind weer afspraken kan maken, hoeft dat niet meer elke dag. Het nieuwe normaal vind ik nog steeds iets dat niet helemaal te verteren valt, maar het kan wel een deel van de rest van je leven worden. Het leven verandert, laat het ook ten goede zijn.

Geef een reactie