Sportdipje

Het was zo mooi, een vaste gewoonte op de vrijdag, afspraak met mijn personal trainer, in Health City tijden ging ik dan ook nog zwemmen en was die vrijdag wel besteed. Toen ik overgestapt was naar Muldersport was het alleen de afspraak met Pedro en ging ik op andere dagen zwemmen. Toen kwam een beetje de klad erin. Pedro stopte door persoonlijke omstandigheden in april 2023 vrij plotseling met personal training en ik ging op vrijdag naar Mulder en deed het biocircuit. De plank deed ik ook op die vrijdag. Ik ging zwemmen op dinsdag- of woensdagochtend om 8 uur, ik deed yoga op zondagochtend. Toen ging ik dippen.

Sportdipje

Zwemmen om 8 uur ’s ochtends is leuk maar het kost zeker in de winter de nodige moeite op tijd uit bed te komen en naar het zwembad te gaan. Het lukte vrij regelmatig tot juli vorig jaar en toen lukte het gewoon niet meer. Geen zin om eruit te gaan en richting zwembad te gaan. Yoga dan! Zondag om 11 uur, prima tijd toch? Nee, niet helemaal. Ik zie in mijn schema dat ik in oktober voor het laatst bij yoga ben geweest. En dat terwijl het een prima les is met een fijne leraar.

Biocircuit! Dat is dus het enige dat ik nog vrij consequent deed. Vrijwel elke vrijdag stond ik bij Mulder voor de deur, liep daadwerkelijk naar binnen en ging sporten. Tot anderhalve maand geleden toen ik niet kon omdat ik een lang weekend weg was. De vrijdag erop was ik ziek, de vrijdag daarop… Had ik geen zin. En in dat stadium zit ik nog steeds. Vanaf begin februari niet gesport.

En wat ga je eraan doen Ali?

Weet ik veel. De suggestie van een vriendin opvolgen die niet van sport houdt, maar weet dat het goed voor haar is en dus ook gaat als ze geen zin heeft. Ze heeft namelijk nooit zin. Maar ik kan dat stadium nog even niet aanboren.

De beste remedie is denk ik toch weer een afspraak gaan maken met een personal trainer en weer naar Sky Health gaan. Ik volg ze nog steeds op Instagram, de site laat zien dat er voldoende trainers zijn. Dan kan ik verder weer opbouwen en me op zondag bijvoorbeeld weer naar yoga schoppen, heb ik altijd een fijne les gevonden.

Ik weet dat sport goed is, in de darmkanker periode ben ik er beter doorheen gekomen omdat ik in conditie was. Die conditie ontbreekt nu en is eigenlijk nog belangrijker geworden met de sarcoïdose die ik nu heb, hup dus. Afspraak maken!

3 gedachten over “Sportdipje

  1. Ga nog niet sporten. Ga alleen maar naar de lokatie toe op een later tijdstip op de dag. De volgende keer neem je sporttas of zwemtas mee. Dan kun je evt. naar binnen. Verder is ook een mogelijkheid om thuis een of 2 oefeningen te doen om weer op te bouwen. Niet iedere dag maar bijv. op alle even dagen. Zo stop je vermijding en kweek je routine.

    Toitoi.

  2. Wat ook kan helpen is om vrienden die je regelmatig ziet er regelmatig naar laten vragen. En dat ze flink doorvragen als je niet geweest bent.
    Maar dat is natuurlijk niet meer nodig want je bent al geweest! 🙂
    Ik wens je vooral ook veel plezier met het sporten.

Geef een reactie