Tweede training van het jaar

De eerste met P. En ik voelde elke oliebol en appelflap, elk wijntje en de champagne van Oudjaar. Het kwam ook pijnlijk duidelijk naar voren dat ik twee weken niet gefietst had.
Na een paar krachttrainingen had P weer een conditietraining voor me in petto, wat hij wel leuk vond, hij stond me uit toe te lachen. Ik vond helemaal niets. Ik vond dat ik heel hard kon hijgen, zo gauw ik weer kon praten ging ik verder. Mijn eerste plank van het jaar: 56 seconden. Dat moet toch echt beter, maar ja, mijn tong hing al op mijn schoenen. Wat ook – te verwachten – tegenviel was het gewicht, ik weeg nu 83,5 kg. Daar moet wat van af, ik wil het onder de 80 kg hebben en bij voorkeur voordat de serie met P is afgelopen. Dat wordt nog even streng voor mezelf worden.

Maar het was gewoon zonder meer zwaar vandaag. Ik ben weer ouderwets eerst vijf minuten op het bankje gaan zitten voor ik me omkleedde voor het zwembad.

Lichtpuntje van de dag: laatste bezoek aan de fysiotherapeut die me nog even onder handen heeft genomen, maar het voelt allemaal stukken beter aan. Twee weken vakantie scheelt wel. Het was wat minder dat het bezoek om half negen vanochtend was, met als resultaat dat ik tijdens de training stond te geeuwen.

Nog een lichtpuntje: ik mocht weer zwemmen en dat had ik ook een maand niet gedaan, en dat was dus precies de enige gelegenheid dat ik last had van tintelende vingers. Ik heb het bij tien baantjes gehouden, maar het is een leuk begin van de volgende marathon.

Totaal: 208 dagen

1 gedachte op “Tweede training van het jaar

Geef een reactie