Het ultieme strandgevoel

strandZaterdag. Lekker uitgeslapen. Zaterdagse telefoongesprek met vriendin W achter de rug. We hadden het over het strand. Ik vertelde dat ik misschien naar het strand wilde. Zij vroeg waarom. En ja, waarom eigenlijk. Op een heet strand zitten, ongemakkelijk in het zand dat echt overal gaat zitten. Boek mee dat je plotseling niet meer leuk vindt. Krijsende kinderen om je heen. Keiharde muziek uit drie verschillende radio’s. Denken aan de was die eigenlijk nog gedaan moet worden en dat leukere boek dat thuis ligt. Trek hebben in lunch, maar alleen maar vette hamburgers met enorme klodders mayonaise kunnen vinden.

Balconia

Ik ben thuis gebleven. Daar kan ik fijn een nieuw boek pakken als het oude niet bevalt, en kan ik eten zonder zand en mayonaise. Daar kan ik rustig op het balkon gaan zitten, verstopt achter de was die er hangt. Ik heb pas laat in de middag zon op mijn balkon, en hoef dus niet bang te zijn dat ik wegbrand. Fijn niets doen als ik daar zin in heb. Als ik de neiging krijg, kan ik iets huishoudelijks doen. Maar het hoeft niet veel te zijn, want mijn werkster komt maandag. Ik ga fijn een pan tomatensoep maken. Veel werk, maar daar heb ik op zaterdagmiddag tijd voor.

Strandgevoel

Op zondag ga ik nog meer genieten. Ben van plan om te gaan sporten, een les Body Balance nemen. Vervolgens een stukje om fietsen om een paar toneelstukken bij één van de toneelvriendinnen in de bus te gooien. Thuis wordt het meer van hetzelfde. Rust dus. Goede voorbereiding voor de rest van de week. Nog meer toneelstukken lezen. Andere dingen lezen. Het ultieme strandgevoel.

Totaal: 1 jaar, 24 dagen

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

2 gedachten over “Het ultieme strandgevoel

  1. Hihi, dat doe je goed. Het enige wat fijn is van strand is dat je er heerlijk langs de zeerand kan wandelen en wanneer het warm genoeg is in de zee springen om af te koelen. Maar daar een dag op het zand bakken, is ook niet voor mij weggelegd
    En wat ben je goed aan het uitrusten na al het geren van de afgelopen weken. Doe je echt goed.

Geef een reactie