Update nummer 282

Het was eigenlijk niet te vermijden, weinig beweging, te veel snoepen, te veel wijntjes. Ja, er zitten de nodige corona-kilo’s aan. Ik ben van de week op de weegschaal gaan staan, en mijn gewicht was 92,9 kg. Strakke broeken, strakke shirtjes, hardnekkige zwembandjes, ik wist het. Maar waar ik wel een hele tijd over twijfelde, ga ik er wat aan doen? Wie dit blog volgt, weet dat ik er al tijden mee worstel.

Moeilijke corona tijden

Hoe zit dat bij andere mensen? Ik had het er met een vriendin over die ook wil afvallen. En we waren het er beiden over eens. Het moment dat de hele quarantaine over ons werd uitgeroepen hebben we geestelijk alles uit onze handen laten vallen. Wat maakt het nog uit? Dat was op dat moment de gedachte. Het is een uitzonderlijke situatie en ik heb moeite gehad eraan te wennen.

groente

Ik ga er wat aan doen

De eerste stap heb ik al gezet, ik heb het er namelijk met Pedro over gehad. Hij zegt dat ik het zelf moet doen, dat hij me wil steunen, en me helpen met sporten, maar dat het toch 80% ligt aan wat ik eet. Ieder pondje gaat door het mondje. En die voeding ga ik toch maar eens naar kijken. Want, wat hij ook zei, juist omdat ik op het moment zoveel thuis zit, heb ik tijd om kritisch met voeding om te gaan en wat ingewikkelder recepten te maken. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Afblijven van de pizza’s en ander eten bestellen. Wat groente en rijst/pasta/aardappelen is heel makkelijk snel klaar te maken. Maar ik ga niet doorslaan naar het andere uiterste, namelijk uitermate streng voor mezelf worden. Het leven moet nog een beetje leuk blijven en daar hoort af en toe wat lekkers bij.

Blogupdate

Dit is bericht nummer 282, dat maakt het 45ste bericht dit jaar. Vorig jaar had ik in totaal 43 blogs.

2 gedachten over “Update nummer 282

  1. De fameuze coronakilo’s. Ja, die heb ik ook. Twee weken geleden heb ik halt geroepen en ben me weer aan drie maaltijden per dag aan het houden. Dat scheelt enorm. Bij mij zijn het de tussendoortjes die het hem doen. Inmiddels ben ik weer 2 kilo kwijt, de makkelijke kilo’s. En dan nu door de de iets moeilijker categorie. Zet ‘m op!

  2. Wat een worsteling hè Ali. Zoveel als jij sport! Ik begrijp niet dat het er dan toch niet af wil. Maar je zult het zelf wel het beste weten, wat betreft het eten. Moeilijk hoor. Ik probeer me meer op salades te richten tussen de middag, dat lijkt een beetje te helpen. En daar zijn ook lekkere van te maken. Tja en wijn, dat drink ik niet, dat schijnt ook te schelen. Sterkte.

Geef een reactie