Over vakantie, sport en weegschalen

Ik ben op vakantie geweest. Bretagne is mooi en rustig en zorgt voor een ontspannen vakantie. Helaas was het weer niet wat we ervan verwacht hadden, want het was vochtig en fris in plaats van lekker zonnig.

Sport

evenwichtTwee en een halve week geen sportschool gezien maar wel strand. Twee kilometer op en neer lopen is ook beweging, en er was een zwembad waar ik twee keer in heb gelegen. Niet idioot veel beweging dus, maar wel afgevallen. Voor de rest heb ik me voornamelijk met denksport bezig gehouden, namelijk lezen. De zaterdag na terugkomst woog ik 79,9 hetgeen 1,3 kg scheelde met voor de vakantie. Er ging dus een blij appje naar Pedro. De week erop ging ik weer trainen met Pedro. De training was lekker: voornamelijk benen, een zeer stevige training die ik op zaterdag goed voelde. Maar ik was wel weer aangekomen. En het appje was minder blij. Ik krijg wel de neiging die weegschaal een tijdje uit mijn leven te bannen. Het werd een obsessie voordat ik op vakantie ging en dat wordt het dus nu weer. Ik had een hele discussie erover met een vriendin op Google Hangouts. Het is voor mijn humeur niet best als mijn gewicht weer omhoog is. Dus misschien moet ik gewoon een tijdje tevreden zijn met goed en gezond eten en in evenwicht blijven zonder cijfertjes.

Die leeftijd

Ik heb totaal geen probleem met het feit dat ik de 50 ben gepasseerd, maar er zit één nadeel aan en dat is dat je als vrouw zoiets idioots als de overgang gepresenteerd krijgt. Ik zit dus met golven van overgangsklachten, opvliegers overdag en ’s nachts, duizeligheid, en al die onzin nog meer. Lang leve de hormonen. En ik realiseerde me dat die hormonen me ook wel eens parten kunnen spelen met mijn gewicht. Als ik kijk of ik op voedingsgebied wat kan doen tegen die klachten verschillen de meningen, maar minderen met suiker en alcohol schijnt al te helpen.

Totaal: 2 jaar, 102 dagen, 81 kg

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

1 gedachte op “Over vakantie, sport en weegschalen

Geef een reactie