Vreemde dag

Ik was vandaag moe en had niet veel energie. Dat had wellicht te maken met het feit dat ik vannacht om 3 uur naar bed was gegaan. De Star Trek marathon had daar wel wat mee te maken. Drie films achter elkaar gezien. Pathé had het verschijnen van de nieuwste Star Trek, namelijk Star Trek Beyond aangegrepen een marathon te organiseren. Dat vonden wij helemaal niet erg.

Energie

De energie was een beetje weg. Weinig slapen, warmte. Ik had er dus niet zoveel zin in vandaag. Ik heb mezelf een schop gegeven en ben gaan sporten, maar mijn ziel zat er niet echt in vandaag. Ik realiseerde me dat zo’n vrije dag ook gewoon anders is qua eten. zonOntbijt gaat altijd wel, zo’n bak kwark met fruit is makkelijk te realiseren. Lunch wordt vaak rommelen. Thuis drink ik eigenlijk automatisch minder dan op kantoor. Op kantoor vul ik ’s ochtend een fles met een halve liter water en die is aan het eind van de dag minstens drie keer leeg gegaan. Ook drink ik thee en koffie, waar het thuis vaak niet van komt. Ik ben vanavond maar met een kan water aan de gang gegaan.

Bioritme

Zat vanavond een artikel van Psychologie Magazine over bioritme te lezen. Ik doe het eigenlijk nog goed. Zo wordt er aangeraden niet te lang uit te slapen, of midden op de dag een dutje te doen. Ook moet je je overdag echt wakker gedragen, actief wezen, gaan sporten, jezelf moe maken. Dat heeft een positief effect op de diepte van je slaap. Volgens een ander artikel heb ik met zon op mijn huid minder de neiging te gaan snaaien. Dit volgens het principe (korte versie) dat door de zon mijn vetweefsel meer leptine gaan produceren. Door de zon krijgt mijn eetcentrum de boodschap dat het wel goed is. Ja ja. Dat heb ik vandaag echt niet gemerkt, want ik had behoorlijk de neiging te gaan snacken. De ballen gehakt van Dungelmans waren heel aantrekkelijk. Note to self: niet na sport rond etenstijd de stad in lopen. Ben er aan voorbij gelopen. Thuis ben ik aan het snackerigste begonnen wat ik kon vinden: komkommer en walnoten.

Totaal: 1 jaar, 36 dagen

Foto: Pixabay, CC0 gebruik

Eén gedachte over “Vreemde dag

Geef een reactie