Wat eet ik?

Dat begint al om 5 uur in de ochtend, ik ben ergens wakker van geworden, ga er even uit, en drink een glas water. Om half zeven gaat wekker 1, vijf minuten later wekker nummer 2, beiden mogen een keer snoozen, dan ga ik eruit.
Het ontbijt is magere kwark met aardbeien en frambozen. Note to self: de aardbeien zijn behoorlijk rijp, die moeten op, wordt dus morgenochtend kwark met aardbeien. Ik drink er koffie bij.
Het is een typische maandagochtend, rommelig dus, ik vergeet de oplader van mijn fietsaccu en moet dus terug het huis in, maar dan ben ik toch op weg.
Als ik in Nootdorp ben, begin ik met koffie, daarna thee, ik drink vrijwel altijd groene thee met een klein beetje honing. Na de maandagse vergadering gaat er een kiwi naar binnen en nog een thee.

Lunch, dit maal sla, tonijn, komkommer, fijngehakt sjalotje, tonijn, tomaat en augurk. Een collega die me nog nooit heeft zien hakken noemt het een prima salade. Een andere collega die de hond in de pot heeft gevonden in het bedrijfsrestaurant, kijkt of ze met me mee wil eten.
Na de lunch een cappuccino en de eerste halve liter water gaat er in. Ik haal weer thee. Ik heb het druk met van alles en nog wat, maar bij de eerste geluiden van een enorme regenbui kijk ik toch even wantrouwend naar Buienradar. En ja hoor: weerbericht: meer herfst dan zomer.
Ik moet wat vroeger weg dan anders: het bestelde boek van vorige week afhalen, maar voor die tijd gaat er nog een halve liter water in. Op weg naar Den Haag blijft het gelukkig droog. De boekhandel in de stad pakt het boek netjes in, onderweg naar huis loop ik de supermarkt in, even wat vergeten dingen halen. Er gaat ook een bus Pringles bij, en dat was toch wel een beetje fout. Thuis wil ik er een paar nemen en voor ik het weet zie ik de bodem in dat ding. Nou weet ik weer waarom ik die dingen niet moet kopen.

Het avondeten: in stukken gehakt varkenshaasje met bloemkool en peen. Behoorlijke maaltijd. Na het eten: koffie en nog een grote bak thee. Het voornemen is er iets vroeger in liggen dan gisteren, omdat ik in de ochtend de grootste moeite heb er uit te komen. Ondertussen moet nog wel even de sporttas voor morgen klaargemaakt worden en de lunch voorbereid.
Ik neem er nog maar een groot glas water op en verdwaal in onzindingen op internet, ja hoor, weer laat.

Totaal: 43 dagen

Eén gedachte over “Wat eet ik?

Geef een reactie