Over zon, warmte en een andere trainer

Het was warm vandaag, zo warm dat ik in de sportschool al aan alle kanten plakte voor ik mijn sportkleren had aangetrokken.

Stempeltjestraining

bidonIk had al eerder verteld over die stempelkaart van Health City, waarmee ik ondertussen al een bidon en een badhanddoek heb gewonnen. Maar ook een personal training en die kreeg ik vandaag. Voor mensen die nog niet met een personal trainer hebben gewerkt, is het een prima manier om dit eens te doen. Voor iemand als ik die al een paar jaar met een personal trainer werkt, is het leuk om kennis te maken met iemand anders. Vooral ook omdat P het hele jaar al dreigt te stoppen. Ik had voor B gekozen die al een paar jaar daar rondloopt en altijd druk bezig is. Lijkt me een goed teken.

De training

Elke trainer heeft zijn eigen manier van werken en B dus ook. We maakten eerst even kennis en hij wilde wat dingen van me weten, onder andere of ik blessures heb. Mijn zwakke onderrug en mijn rechterknie waren daarbij onderwerp van gesprek. Hij wilde ook weten wat mijn doel is. Afvallen, maar met ruim 20 kg heb ik dat al aardig bereikt. Met de krachttraining die ik nu doe, val ik niet zo hard meer af, maar bouw ik spierweefsel op.
Daarna gingen we aan het werk. B werkt met veel herhalingen, series oefeningen die bij elkaar horen, waarbij je elke keer met andere spiergroepen bezig bent. En hij wist me ook nog trucjes te leren waardoor sommige dingen beter lukten. Hij vertelde dat hij meerdere schema’s maakt voor mensen met wie hij traint. Hij houdt van afwisseling en dat merkte ik. Het was hard werken maar met veel afwisseling. Oefeningen die ik ook met P heb gedaan zoals walking lunges en de T-Rex. Ik heb me mogen opdrukken, dat is zo fijn, vooral ook omdat ik daar echt niet goed in ben. Des te meer reden om het wel te doen.

De trainer

Het was anders dan met P. Op deze manier merk ik goed dat iedereen zijn eigen manier van focus in de training heeft. Het was prettig werken met B. Hij praat veel meer dan P. Hij vertelt heel veel over de oefeningen zelf en wat je op dat moment ermee traint. Dat je bijvoorbeeld niet alleen bezig bent met armspieren, maar ondertussen ook je rug traint. Ik ben wel bang dat ik morgen wel zal merken dat ik veel heb gedaan. Vrijdag met P krachttraining, vandaag weer een behoorlijk intensieve training. Uitnodiging voor een aardige dosis spierpijn, maar dat zie ik morgen wel weer.

Totaal: 1 jaar, 39 dagen

Eén gedachte over “Over zon, warmte en een andere trainer

  1. Klinkt als een zeer geslaagde training. Een afwisselend programma lijkt mij heel motiverend en ook dat je dan tegen bepaalde oefeningen minder opziet. Leuk om te lezen.

Geef een reactie