Zondag opruimdag

Het is opruimdag vandaag. Het begon vanochtend al met mijn bureau. Ik heb een laptop gekocht en daarvoor moest ik ruimte vrijmaken op mijn bureau. En als je dan dingen tegenkomt die je in jaren niet hebt bekeken is het snel weggegooid. Ik had drie bussen met dingetjes op mijn bureau staan. Drie! Het is gereduceerd tot één bus. Er moest nogal wat van zijn plek voor die hele verhuizing en er ligt nu veel minder stof kan ik jullie vertellen. De kranten van gisteren zijn weg en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om al het oud papier op te ruimen. Ik vind mijn fietscomputertje en de batterij die ik maanden geleden heb gekocht. Het kost even wat moeite en een handleiding downloaden, maar ik krijg het voor elkaar. Morgen kan het ding weer op mijn fiets. Ik trek een kastje open en dat had ik nou niet moeten doen. De oudpapierbak wordt gevuld met rekeningen uit 2006 en ik zit me af te vragen wat ik moet met drie verrekijkers.

Boekenkast

Ook die komt aan de beurt. Er gaan een aantal boeken op de stapel voor de minibieb. Niet alleen boeken die ik er zelf uit heb gehaald en vervolgens niet heb gelezen, maar ook puzzelboekjes. Ik heb talloze van die dingen liggen en doe er nooit wat mee, iemand anders mag er plezier van hebben. Een fietsgids voor Zuid-Holland komt ergens achter vandaan. Dat komt mooi uit voor deze zomer.

Buurt

Buren van me zijn ook aan het opruimen. Ik had gisteren al buren bezig gezien met een schutting. Vandaag kan ik voor het eerst een heg zien die achter die schutting verborgen was. Het valt me ook op dat de tuin ernaast goed is ingepakt in struiken en heggen. De stapels tegels daarentegen zijn weg. Dat is alleen maar goed voor het milieu, het regenwater kan weg op die manier.

Conclusie van de dag

Helemaal niet slecht zo’n opruimdag. Ik was met de laptop begonnen en dat is nu nog niet afgerond, want ik kon mijn scherm niet aansluiten op het dockingstation. Daar had ik dus weer een verloopstekkertje voor nodig dat nu is besteld en hopelijk dinsdag binnenkomt. En dan kan ik overgaan, aan een schoon bureau mind you. Er moet nog wel meer opgeruimd worden, maar dat komt wel.

1 gedachte op “Zondag opruimdag

Geef een reactie