Blauw: #WOT deel 3

Blauw van de kou fietste ik deze week naar mijn werk. Ik moet 13 kilometer fietsen en dat is met deze kou wel een uitdaging. Mijn vingers zijn stijf tegen de tijd dat ik de parkeergarage binnenfiets.

blauwBlauw1) Beschonken 2) Dronken 3) Hemelsblauw 4) Hoofdkleur 5) Indigo 6) Kleur 7) Kleur op waterkraan voor koud water 8) Kleur van de regenboog 9) Plaats in Groningen.

Blauw van de kou is trouwens wel een vreemde uitdrukking, want mijn stijve vingers zien echt niet blauw, hoogstens rood. Een zoektocht op Google levert wel antwoord op: Willem Wever vertelt me dat er minder bloed naar de uiteinden van je lichaam stroomt, je vingers, tenen, lippen, neus. Doordat er minder bloed stroomt, zijn er minder rode bloedlichaampjes en krijgen bijvoorbeeld je lippen een blauwe kleur. Mijn vingers moeten blijkbaar nog kouder worden.

Lievelingskleur

Blauw is mijn lievelingskleur. Mijn nieuwe winterjas is donkerblauw, ik heb blauwe vesten, blauwe shirts, blauwe spijkerbroeken, en schattige blauwe suède laarsjes. Het is een kleur die staat voor kalmte, zakelijkheid en professionaliteit. Dat klopt wel in mijn geval.

Kleuren van betekenis

Op dit moment zit ik naar de inauguratie van Donald Trump te kijken. Melania Trump heeft een prachtige lichtblauwe jas aan en staat daar heel kalm te wezen. Haar man is niet kalm zoals hij vele malen heeft gedemonstreerd tijdens de campagne. Zijn das is vuurrood, ongeveer zo rood als zijn temperament. Vice president Mike Pence heeft een blauwe das, hij lijkt me ook een stuk kalmer dan zijn baas. Het weer in Washington D.C.? Koel en niet droog.

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *