#blogpraat en druiven: #WOT deel 4

Elke week op donderdag kijk ik even wat het WOT-woord van de week is, elke week schrijf ik het op en maak ik aantekeningen van mijn eerste gedachten over het woord. Deze week was dat druif.

Druif = 1) Aard-, veld- of boomvrucht 2) Bloem, boom of plant 3) Broes van een gieter 4) Bloemen en planten 5) Dessertvrucht 6) Fruit 7) Geneeskrachtig kruid of gewas 8) Loskroonbladige 9) Mal mens 10) Malle vrucht (crypt.) 11) Ovaalvormige vrucht 12) Persoonsbenaming 13) Plant 14) Plaats in Aruba 15) Rare vent 16) Sappige vrucht 17) Trosvrucht 18) Vrucht.druif

Deze week waren dat niet zoveel gedachten omdat het woord niet echt veel bij me opriep. Het hielp ook niet dat ik deze donderdag vroeg wegging van mijn werk omdat ik een borrel had. Een collega die rond half vier nog met een opdracht kwam, kreeg dat ook te horen. Gelukkig was er geen haast mee en kon het tot maandag wachten. Hij vroeg nog wel waar ik heen ging, nou, dat was dus de borrel van #blogpraat. En ik legde hem uit dat ik al jaren op maandagavond meedeed aan een twitterchat over bloggen en dat ik dus die avond mensen ging ontmoeten die ik tot dan toe alleen online kende. Hoogstwaarschijnlijk zou het belangrijkste onderwerp die avond dus bloggen zijn. Tegen die tijd lag hij dubbel van het lachen en zag ik hem denken: rare druif. Nou maakt me dat niet veel uit. Het heeft iets nerderigs denk ik, naar Utrecht gaan voor een borrel met mensen die je online hebt leren kennen, maar nog niet in real life.
Ik ben fijn naar de borrel gegaan en heb heel veel mensen ontmoet. Heb twee pogingen gedaan een rondje te maken om iedereen een handje te geven en ben twee keer blijven steken in een geanimeerd gesprek. Allemaal druiven wellicht? Ik heb er wel gefascineerd naar gekeken, zoveel verschillende mensen bij elkaar met een grote gemeenschappelijke deler. We zijn allemaal bloggers en zijn daar enthousiast over. Het schept een band. Al die verschillende mensen die over zoveel onderwerpen bloggen. In de auto terug met @Elja1op1 en @drspee zijn we trouwens gewoon door gegaan met kletsen.

Van schrijven over de WOT kwam niet veel meer die avond, vandaar dus de WOF, Writing on Friday.

Andere blogpraters

Er zijn nog meer mensen die over deze #blogpraat borrel hebben geblogd:

  • Elja die dezelfde avond over de meeting blogde
  • Carel is niet geweest, maar was het wel van plan
  • Irene, kan kletsen over bloggen als geen ander
  • Paul, fashionably early op de meeting
  • Kim, is ook niet geweest, maar had het wel leuk gevonden.
  • Falco, was echt de allereerste aanwezige, maar heeft daar van genoten

Iedere donderdag publiceert @drspee een woord waar je over mee kunt bloggen, vloggen, ploggen of op een andere manier kunt meedoen. WOT betekent Write on Thursday. Het woord van deze week staat hier.

1 gedachte op “#blogpraat en druiven: #WOT deel 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *