Een boek schrijven: #50books vraag 45

Ik schrijf graag. Mag geen verrassing heten. Ik heb twee blogs en publiceer daar regelmatig op. Ik schrijf in Haghespel, het blad voor de Haagse amateurtonelisten en ben daar al sinds 2000 hoofdredacteur van. Maar een compleet boek? Ik weet het niet. Meedoen met #nanowrimo, National Novel Writing Month, waarbij het de bedoeling is dat je het aan het eind van november 50.000 woorden hebt geschreven is wel een heel grote en griezelige stap.

Vraag 45: Doe jij mee of heb je wel eens meegedaan of ben je van plan om ooit een keer mee te doen aan #nanowrimo?

Boeken schrijven

schrijvenStiekem is het een droom, een boek schrijven. En dan heb ik weer een boek in handen dat ik verslind, waar ik nachten aan doorlees omdat het zo geweldig is en zit ik me af te vragen hoe ik dat zelf voor elkaar ga krijgen. Kijk, daar heb je een rem. Afgelopen jaar heb ik een paar aan de #WOT meegedaan en daar korte verhalen van gemaakt, zie de #WOT over covfefe en die over robot. Dat ram ik eruit, denk ik weinig over na, maak ik enkele wijzigingen in en publiceer ik. Is leuk. Vervolgens zit ik me af te vragen of andere mensen dat wel leuk vinden. Kijk, weer een rem. En ik denk nog steeds na over die cursus verhalen schrijven van Martha, maar ik zit me af te vragen waar ik de tijd vandaan moet halen. Stiekem dus ook een rem, want wat zullen mensen wel denken als ik korte verhalen ga publiceren. Dus een heel boek, 50.000 woorden, waarbij ik, als ik morgen begin, nog 2778 woorden per dag moet schrijven, dat is geloof ik toch een horde die voorlopig iets te hoog voor me ligt.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter. Hij heeft de vragen in 2013 en 2015 gesteld. Martha stelde ze in 2014, Hendrik Jan in 2016. Dit jaar worden de vragen door Martha gesteld. Deze vraag staat hier.

Foto: PIxabay, CC0 gebruik

2 gedachten over “Een boek schrijven: #50books vraag 45

  1. Het is een droom die ik inmiddels bewust achter me heb gelaten. Ik heb ondertussen zoveel steengoede boeken voorbij zien komen, dat ik besef, dat ik er echt veel tijd en energie in zou moeten steken om daar in de buurt van te kunnen komen. Dat heb ik er niet meer voor over. Ik vond het meedoen aan de #WOT ook wel leuk. Maar ik vond het toch te veel tijd kosten en te weinig respons opleveren. En voor wie doe je het dan nog? Inmiddels heb ik in de laatste maanden al wel bijna 100.000 woorden geschreven in de dagelijkse 750words. Naast mijn boekenblogs stel ik me daar voorlopig maar tevreden mee. En geniet van andermans schrijfkunsten. Zoals die van jou bij tijd en wijle 😉

    • Dank je wel! En je 750words kan ik niet lezen, maar mooi dat je daar nog steeds zoveel plezier uit haalt. Jouw boekenblogs lees ik ook nog steeds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *