Boekenblogger: #50books, vraag 16

Drukte en een weekje weg hebben voor wat vertraging gezorgd bij de beantwoording van de #50books vragen. Alle vragen van de afgelopen drie weken waren wel de moeite waard, dus daarom volgt hier het antwoord van vraag 16.

Waarom blog je over boeken?boeken

Ik kan er heel kort over zijn: ik vind het leuk. Ik kan er ook wat langer over vertellen, namelijk over mijn jarenlange boekenpassie. Mijn vader was een echte lezer en heeft zijn leesgenen aan mij doorgegeven. Niet alleen lezen vind ik leuk, maar ook schrijven. Het bloggen over boeken verenigt twee liefhebberijen.

Toen ik begon met bloggen was het uit nieuwsgierigheid naar het fenomeen blog. In mei 2003 startte ik met bloggen, toen was het nog over toneelvoorstellingen die ik bezocht. In juni 2006 startte ik met een project over boeken, namelijk het bespreken van boeken die over toneel gaan. Wat voor voorstelling wordt er gemaakt van toneel, theater, etc. in romans en verhalen. In dat eerste blog over dat project had ik zo´n dertig titels bij elkaar gesprokkeld. Tegenwoordig heb ik een respectabele lijst van zo’n 270 boeken, die ik in juli 2015 heb aangevuld met linkjes naar de besprekingen. Ik kan het wel een wat uit de hand gelopen hobby noemen. Het maakt me ook wel een boekenblogger. Het heeft wel wat een boek te lezen, te bespreken en daar ook het raakvlak met het project uit te halen. Het geeft een heldere voorstelling van het boek. Het speuren naar die boeken was in het begin zeker even een puzzel, maar prima te doen voor een informatiespecialist. Ik heb er nu een radar voor. Als ik een titel ergens tegenkom, wordt die meteen genoteerd.

Tegenwoordig blog ik niet alleen over boeken, #50books heeft zeker raakvlakken. Ik doe ook regelmatig mee met de wekelijkse #WOT, Writing on Thursday en bloggen over bloggen doe ik ook. Toneel heeft zeker ook nog een plekje op mijn blog, maar de meeste stukjes gaan nog steeds over boeken.

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *