Boekenweekgeschenk: #50books, vraag 11

Het kan natuurlijk niet uitblijven in deze Boekenweek. Een vraag over het Boekenweekgeschenk.

Ga je in de Boekenweek speciaal naar de boekwinkel voor het Boekenweekgeschenk?

Een vrijwel zelfde vraag is in 2013 ook gesteld, maar ik heb al ontdekt dat ik toen nog niet echt fanatiek bezig was met het beantwoorden van de vragen, dus bij mij is dit nog blanco.

Een blik in Librarything leert me dat ik vrijwel alle Boekenweekgeschenken vanaf 1987 in mijn boekenkast heb staan. Dat is vrij eenvoudig te verklaren door het feit dat de boekhandel waar ik voor mijn werk de bestellingen deed, altijd dat boekje erbij deed in de Boekenweek. Ik heb het nooit hoeven kopen in al die jaren.
Dat ik van werkkring veranderde was dus wel nadelig, ik moest zelf naar de boekhandel en een boek aanschaffen. En dat heb ik wel eens nagelaten zie ik in mijn collectie. Kees van Kooten met ‘De verrekijker’, het geschenk van 2013 is de laatste die ik heb.

Een aardige bijkomstigheid van de Boekenweek is dat je op zondag gratis de trein in mag met het boekje als vervoersbewijs. Wikipedia leert me dat er zelfs een aparte vierkante barcode op het boekje gedrukt wordt, zodat je de poortjes in de NS-stations ermee kunt openen. Voor mij is het dit jaar wel van belang er een te schaffen, al was het alleen maar omdat ik met een vriendin een paar dagen naar Leeuwarden ga en op zondag terugreis met de trein. Weet iemand een boekhandel in Leeuwarden?

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Hendrik Jan heeft het overgenomen in 2016. Deze vraag staat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *