Bonnefooi: #WOT deel 35, 2020

Ik had een lekke band deze week. Op zondag prijsde ik mezelf nog gelukkig dat ik een pechverzekering heb, maar de monteur waarschuwde me al. Het gaatje zat op een lastige plek, was moeilijk te plakken en het kon zomaar weer misgaan. Hij had helemaal gelijk. Toen ik thuis kwam was het ding weer lek. Dinsdag kon ik hem pas bij de fietsenmaker brengen. Dat is één van de weinige mensen die het ondanks de coronacrisis nog steeds druk heeft en eigenlijk moet je dus een afspraak maken. Ik ben er op de bonnefooi heen gegaan. Hij herkende me nog, want ik was een week daarvoor geweest met mijn beide fietsen en zou die lekke band wel even tussendoor doen.

Bonnefooi = 1) Zonder voorbereiding, 2) op goed geluk, 3) in goed vertrouwen

Bonnefooi

Ik ben best wel van de planning. Mij zie je niet zonder voorbereiding iets doen. Zo’n wandeling van vijf minuten met fiets aan de hand wil ik nog wel riskeren. Maar voor de rest is het voor mij afspraken maken. Zo’n los vakantietripje waarbij je ergens heen gaat en wel ziet waar je uitkomt? Niets voor mij. Ik wil wel weten waar ik me op moet voorbereiden. Nee, ik ben nooit een backpacker geweest. Ten eerste, dat bonnefooi gedoe, alsjeblieft niet en ten tweede ben ik best wel een luxe vakantiebeestje. Na die ene keer, jaren terug dat ik twee dagen in een tentje heb gezeten omdat het regende, wist ik dat kamperen niets voor mij was. Maak dus een afspraak met me, dan weet je zeker dat je me ziet.

Schrijf je mee?

En jij? Ga je overal op de bonnefooi naar toe? Bereid je je voor tot op de laatste letter of werk je gewoon op de bonnefooi? Ik ben er wel benieuwd naar. Schrijf mee en laat een reactie achter onder dit bericht.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

2 gedachten over “Bonnefooi: #WOT deel 35, 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *